Meliana fa eficients, energèticament, totes les finestres exteriors de l’edifici consistorial

634

L’Ajuntament de Meliana ha finalitzat l’actuació del canvi de totes les finestres exteriors de l’edifici consistorial amb la finalitat de millorar l’eficiència energètica de l’envoltant. La inversió total ha sigut de 87.773,06 euros, finançada al 50% amb fons europeus FEDER per l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE), del Ministeri de Transició Ecològica.

En concret, el canvi de les finestres antigues per unes certificades amb els paràmetres d’eficiència energètica, suposarà l’estalvi en el consum global de l’edifici de 7.020,00 kWh/anuals, que equivalen a un 5,40% menys d’emissions i un estalvi econòmic de 2.000 €/any. Això s’explica, entre altres, perquè disminuirà un 4,17% la demanada en calefacció i un 44,52% en refrigeració. Per a les noves finestres, també s’han seguit les directrius que marca el Pla General d’Ordenació Urbana per als edificis protegits, com és el cas de l’edifici de l’Ajuntament. Així, s’ha mantingut la fusta com a material per a les finestres que ara, a més, són oscil·lobatents. Unes finestres que també comporten un aïllament molt notable pel que fa al soroll ambiental.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Peris, ha explicat que “ja hem fet diverses actuacions d’aquestes característiques en diferents edificis, com ara, al seu dia, el CEIP El Crist o la Llar dels Jubilats, a què s’afegeix ara l’edifici consistorial. I tenim prevista una nova actuació, en aquest cas de generació d’energia fotovoltaica, tot aprofitant els sotres i les terrasses dels edificis municipals”.

Aquesta nova actuació està prevista dins del pla d’inversions de la Diputació per a Meliana 2020-2021, i també se sol·lcitarà el cofinançament de l’IDAE. A més, l’Ajuntament de Meliana també presentarà alguna actuació al programa de subvencions Reacciona de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.