Meliana aprova els pressupostos del 2016 amb un increment de 215.000 euros

0
138

En la sessió de ple ordinària d’ahir, el govern municipal de Meliana, format per Compromís i PSPV-PSOE, va aprovar els pressupostos del 2016 per un total de 6.784.053, 10 euros, que suposen un increment de 215.000 euros respecte els del 2015. Un increment que, principalment, es destina als capítols I i VI, de Personal i Inversions, respectivament.

Segons indica l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “es tracta d’uns pressupostos de transició cap a una nova acció de govern fruit del canvi polític després de les eleccions de maig” en referència a que, a Meliana, Compromís fou la llista més votada i va aconseguir set regidors i regidores que, juntament amb els dos del PSOE, conformen la nova majoria.

L’alcalde explica que “el 2016 serà un any de programació i planificació del conjunt de la legislatura, i s’inclouen partides per a iniciar accions en àrees estratègiques”. Així, es pretén donar un impuls a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, que incorporarà actuacions del Pacte d’Alcaldies europeu per la sostenibilitat a què l’Ajuntament s’ha adherit recentment; i es treballarà conjuntament amb la Generalitat en el desplegament dels diferents plans d’acció territorial que afecten el municipi, com ara el de la infraestructura verda del litoral o el de protecció de l’horta, a més del traçat de l’Anell Verd Metropolità que creuarà tot el terme.

En l’àmbit social, s’aposta pels plans d’ocupació i d’igualtat de legislatura, amb una redefinició de les partides i la corresponent dotació econòmica. També es consigna el segon termini del programa Xarxa Llibres per a la creació d’un banc públic de llibres de text. I, com especifica Riera, “es treballa ja per la consecució d’un centre de dia per a les persones majors del poble, a més d’incrementar un 50% la partida de cooperació, fins als 15.000 euros”. En conjunt, destaquen les partides més socials, els 478.000 euros per als diferents programes dels servicis socials bàsics i l’atenció de les ajudes d’emergència social o els 830.000 euros d’Educació.

Un altre capítol amb una dotació important és el d’inversions, amb 536.000 euros. Les partides més importants es destinaran a vials: 130.000 euros; a la xarxa de sanejament: 90.000 euros; a l’adequació dels camins rurals: 40.000 euros; a la rehabilitació del Palauet de Nolla: 50.000 euros; o a la construcció de nínxols nous al cementeri: 70.000 euros.

Es tracta d’uns comptes per a garantir l’estabilitat pressupostària, amb la previsió de tancar l’any sense cap deute financer en liquidar els últims 126.000 euros, i amb l’objectiu de complir la regla de gasto. Uns pressupostos que demostren que es pot fer política municipal d’una altra manera”, conclou l’alcalde qui ha recordat que “tot açò s’aconseguix reduint també el gasto corrent respecte del 2015 i amb una pressió impositiva menor a la de la legislatura anterior. Uns comptes equilibrats la gestió dels quals permetrà a l’equip de Govern la reducció de l’IBI en exercicis posteriors”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here