Meliana aprova els comptes 2022 "equilibrats, sense endeutament i amb una pressió impositiva a la baixa”

28 lecturas

El Ple de l’ajuntament de Meliana ha aprovat els pressupostos de 2022 que es situen ja per damunt dels 8 milions d'euros, concretament 8.138.709,88 euros. L’equip de govern ha explicat que els comptes de 2022 son “uns pressupostos equilibrats, sense endeutament i amb una pressió impositiva a la baixa”.

Meliana AyuntamientoLa regidora d'Hisenda, Maria Pilar Asensio, ha explicat que “els pressupostos d’enguany i de l’any que ve són de transició cap a una nova estructura pressupostària en funció del replantejament d’alguns serveis importants com ara l’àrea de serveis socials, la redefinició del conservatori municipal o la contractació del nou servei de recollida porta a porta dels residus sòlids urbans (RSU), entre altres”.

Els comptes de meliana de 2022 contemplen la incorporació definida als pressupostos dels dos contractes programa, amb la Generalitat i la Diputació, pel que fa als serveis socials municipals, un total de 700.000 € que aporten les dos administracions. També contemplen 745.000 € per a atendre enguany el nou contracte de recollida dels residus.

Asensio també ha explicat que “caldrà vore com incideix a Meliana i els seus pressupostos la possibilitat que el conservatori municipal de música s’integre en la xarxa valenciana de titularitat de la Generalitat, després que s’ha aprovat el règim jurídic. Tenint en compte que actualment el cost del conservatori és de 487.000 euros”.

Fregant els 11 milions

D’altra banda l’alcalde, Josep Riera, destaca que “estos pressupostos inicials creixeran prou i, fàcilment se situaran fregant els 11 milions d’euros, especialment pel que fa a les inversions amb la incorporació de crèdits per diferents motius”.

Riera ha explicat que hi ha prop d’un milió d’euros d’inversions compromeses en el 2021 que s’acabaran d’executar en el 2022, com ara el centre de dia per a persones majors, la remodelació de l’avinguda de la Senyera, una actuació de repavimentat en diferents trams del municipi, el projecte del pàrquing intel·ligent a la plaça de la Llibertat (SmartCity), la millora de l’entorn i la façana de la taulellera Bernardo Vidal o la millora de les instal·lacions del cementeri. També està previst que, amb la liquidació dels pressupostos del 2021, s’executen amb càrrec al romanent de tresoreria al voltant d’un milió i mig d’euros en projectes ja preparats com ara la millora de l’accessibilitat al nucli de Nolla, la reurbanització dels carrers Aragó i adjacents o el desplegament de la instal·lació d’energia fotovoltaica en diferents edificis municipals, entre altres. El mateix ocorre amb els 800.000 € del pla d’inversions de la Diputació que, en part, es destinarà a la prolongació de l’avinguda Corts Valencianes, o els 400.000 € del pla Reconstruïm pobles per al nou edifici de serveis socials.

A més, l’alcalde ha explicat que  “per part de la resta d’administracions hi ha diferents inversions previstes a Meliana que suposaran un nivell d’inversió molt important com mai havia viscut el municipi.” Entre les quals cal destacar els 2,4 milions del nou edifici Labora -en construcció-, 1,1 milions d’euros per al pas inferior entre vies del c/ València, els 3,2 milions d’euros del pla Edificant, l’1,5 milions d’euros del col·lector litoral al nucli de Roca-Cuiper o la inversió prevista per a la supressió del pas a nivell de la CV-300, que superarà els 5 milions d’euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí