Marzà: “Les obres del Rei en Jaume van a bon ritme i ara iniciem els tràmits del nou CEIP Mare de Déu del Patrocini de Foios”

934

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat les obres de millora del CEIP Rei en Jaume de Foios, que s’estan executant mitjançant el pla Edificant amb una inversió de més de 694.000 euros per part de la Conselleria.

Marzà ha estat acompanyat per l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, la comunitat educativa d’aquesta escola i la directora territorial de la Conselleria a València, Carmina Valiente.

Durant la visita, el conseller ha anunciat que “ja hem iniciat els tràmits en Edificant per a tramitar la demolició i construcció de nou al mateix solar del CEIP Mare de Déu del Patrocini, amb una inversió de la Conselleria de 6,4 milions d’euros”.

Aquestes dues actuacions, que sumen més de 7 milions d’euros d’inversió en les infraestructures escolars de Foios, formen part dels 40,8 milions d’euros que Educació de la Generalitat destina a la millora i construcció de 18 centres educatius de l’Horta Nord.

En el cas del CEIP Rei en Jaume de Foios, en aquests moments s’està construint el nou gimnàs del centre i ja s’ha culminat tota la reforma dels banys de Primària i les millores al pati d’Infantil així com a la cuina del menjador d’aquesta escola que té més de 200 alumnes.

El CEIP Mare de Déu del Patrocini, que aquest curs té vora 400 alumnes, és l’escola més antiga de Foios. El nou col·legi tindrà dues línies, amb dues aules d’Infantil 2 anys, 6 aules d’Infantil de 3 a 5 anys, 12 de Primària, gimnàs, dues pistes esportives, patis diferenciats per a Infantil i Primària i un menjador per a 360 alumnes en dos torns i cuina. A més, el projecte també inclou una aula d’Educació Especial per a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE).

Totes les aules i la resta d’espais docents i administratius estaran climatitzats. Les aules d’Infantil, els vestuaris i els lavabos del gimnàs incorporen, a més, un sistema de calefacció per sòl radiant: “La nova escola estarà adaptada a les exigències de sostenibilitat del segle XXI i tindrà l’etiqueta energètica A de màxima eficiència en estar equipada amb una caldera de calefacció d’alta eficiència energètica i enllumenat de tipus led, amb sensors que regulen la intensitat segons la il·luminació que entre de l’exterior; a més d’un sistema de plaques solars per a garantir el subministrament d’aigua calenta al centre”, ha detallat el conseller.

L’aulari d’Infantil tindrà una única planta, mentre que l’edifici central de dues plantes allotjarà les aules de Primària i tots els serveis comuns, com ara el menjador i la cuina, i tindrà ascensor.

La nova escola disposarà d’unitats de ventilació i tractament de l’aire (UTA) equipades amb sensors de CO2 , que renovaran constantment l’aire de les aules per a garantir la seua qualitat òptima.

Les obres es faran en dues fases per a evitar la instal·lació d’aules prefabricades. Així, els nous edificis es construiran sobre els terrenys del pati i les pistes esportives de l’actual escola. Quan estiguen acabats, l’alumnat es traslladarà als nous edificis i s’enderrocarà la vella escola, i al seu lloc s’ubicaran les noves pistes esportives i els patis.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.