Manises llança la tradicional jornada de portes obertes de la ceràmica de forma virtual

31

Turisme Manises llança la tradicional jornada de portes obertes de la ceràmica que enguany, a causa de les circumstàncies sanitàries que estem vivint, s’ha organitzat de manera telemàtica.

La iniciativa permetrà conèixer i aprendre dels i les professionals que desenvolupen aquest art històric i distintiu de Manises. La jornada d’enguany es divideix en dos dies: dissabte 12 de desembre i diumenge 13 de desembre.

El regidor de Turisme, Àngel Mora, apunta que aquesta iniciativa «és una bona oportunitat de conèixer des de dins com es desenvolupa el producte tradicional estrella de la nostra ciutat. Enguany es una visita virtual però paga la pena. Convide a tot el món que vullga a connectar se a fer-ho i compartir amb nosaltres».

El regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, explica que la ceràmica és un art que «ens ha acompanyat, ens acompanya i ens acompanyarà en la nostra identitat com a ciutat. És una activitat històrica que ha anat evolucionant des del seu naixement i que continua viu a Manises. Les jornades son una oportunitat per conèixer millor en què es basa i com es crea aquest producte ceramista.

Programació completa

El primer dia, podrem entrar dins el taller d’Arturo Mora a les 9:00 hores, artesà especialitzat en la tècnica de Reflex Metàlic. Seguidament entrarem dins La Cerámica Valenciana de José Gimeno, amb tota una història en Manises. Aquesta visita virtual serà a les 10 hores. A continuació, coneixerem la fàbrica de Vicente Diez S.L.; L’escola D’Art i Superior de Ceràmica; Tevisan Ceràmica Artesanal i Ceràmiques Gales tacnara la sessió de matí.

A les 15 hores, les jornades virtuals tornaran amb el Drac Ceràmica i el seu taller; LCM Lacer España; una visita a l’Associació Nacional de Professionals en Ceràmica (ANPEC); Porcelanas Mercedes; VICAR. S.A, Ceràmiques Palanca; Flor de Romero; Colores Cerámicos ELCOM S. L. I finalitzarà el dia amb Antonio Cordero a les 23 hores.

Respecte al 13 de desembre, la jornada començarà a les 10 del matí amb la visita al local de l’Associació Valenciana de Ceràmica (AVEC-Gremio); seguirà amb sanchis Penella S.A.; Aliarte Ceràmica; Salvador Martí i acabarà el matí amb La Botiga de Gema. A partir de les 15 hores tindrem a PRODESCO S. L. A Rafael Mora, a Horcemeval S. L.; a Francisco Mas; a Plat y Bol S. L.; Montesa Productos Cerámicas S. L.; a Francisco Álvarez i per finalitzar este esdeveniment tindrem a Cerámicas Chenoll i, per últim, al ceramista Pepe Royo.

Tot començarà demà, dia 12 i des del Ajuntament de Manises et convidem a que et connectes i participes en aquesta visita per l’art i tradició manisera.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.