Mª Josep Amigó i Eva Sanchis visiten en Benimaclet el projecte 'Cuina Climàtica'

10 lecturas

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, han visitat este matí el col·legi públic Pare Català, de Benimaclet, per conèixer de primera mà com evoluciona el projecte de Cuina Climàtica, liderat per Godella. Durant la visita, han estat acompanyades pel representant de l’Associació Catalana de Menjadors Ecològics, Carles Soler, la directora del centre, Imma Donat, i Empar Martínez i Susana Ferrando, de la proveïdora Camí de l’Horta.

Este projecte pilot, que es troba en una fase inicial, busca reduir l’empremta hídrica i mediambiental de les cuines participants, i fer els canvis pertinents en els menús per tal d’apostar per productes de proximitat i temporada amb l’objectiu final de lluitar contra el canvi climàtica.

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, ha explicat que «des de l’Ajuntament ja fa molts anys que treballem en la implantació d’hàbits de vida saludables i el foment dels productes agroecològics i de proximitat. Des de la part pública resulta fonamental donar suport a projectes com este, que busca reduir la petjada hídrica però també donar una viabilitat econòmica a les persones que estan treballant l’horta. En este sentit, volem agrair a les institucions que, com la Diputació de València, ha cregut en este projecte que va néixer en Godella i l’ha finançat des del primer moment».

Per la seua part, la vicepresidenta de Diputació, Maria Josep Amigó, ha destacat que «no hem tingut cap dubte a l’horta d’implicar-nos en esta lluita contra el canvi climàtic i, a la mateixa vegada, recolzar el treball dels llauradors i llauradores, que han de poder viure dignament de l’horta».

Carles Soler, de l’Associació Catalana de Menjadors Ecològics, encarregada de la coordinació i direcció de les accions a realitzar, ha explicat que «en una primera fase s’han estudiat els primers plats amb l’objectiu d’eliminar la proteïna animal i substituir-la per verdura de temporada i, a ser possible, de proximitat. D’una manera gradual, s’anirà potenciant el consum de proteïna vegetal i verdures en la resta de plats i, finalment, es farà una valoració de com s’ha reduït la empremta hídrica i mediambiental a través d’esta iniciativa».

Des de Camí de l’Horta, l’empresa proveïdora d’estes fruites i verdures, Susana Ferrando i Empar Martínez asseguren que «este projecte està sent fonamental per consolidar els projectes productius agraris de l’horta, i tant de bo es faça extensible per a que molta més gent puga conrear i viure dignament de la nostra terra, que no hem d’oblidar que és una de les més fèrtils de tota Europa».

Per últim, Imma Donat, la directora del centre, s’ha mostrat molt satisfeta de «poder confiar en proveïdores de garantia i de proximitat, i més encara sent el cas de Camí de l’Horta, un projecte liderat per dones».

En este projecte de ‘Cuina contra el canvi climàtic’ participen el restaurant El Racó (Meliana), la residència La Saleta (Godella), els col·legis Santa Teresa (València), Pare Català (Benimaclet), Cristo de la Providencia (Meliana) i Mare de Déu del Pilar (Bonrepòs i Mirambell), i l’hospital Pare Jofré (València).

El projecte està finançat per la Diputació de València i recolzat pel departament de Salut Pública de la Generalitat Valenciana i, a més d’en estos punts de l’Horta Nord, també s’està implementant en la zona del Baix Llobregat (Barcelona) i en Lleida.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí