L'oposició aconsegueix que l'empresa pública ALEM tinga una direcció amb dos consellers delegats: un del Govern i un altre de l'oposició

0 lecturas

L’empresa pública d'Alaquàs, ALEM, passarà a tindre una direcció mancomunada amb dos consellers delegats: un de l’equip de Govern i altre de l’oposició. La reunió devia triar el nou delegat, però front a la proposta del PSOE de seguir mantenint el model anterior d’un sol conseller delegat, l'oposició va plantejar una proposta d’una direcció mancomunada de tres delegats amb, necessitat de signatura de dos, segons han informat en un comunicat conjunt quatre dels cinc grups de l'oposició (Compromís, PP, CET i EUPV).

Finalment, l’oposició plantejà una segona alternativa amb una direcció mancomunada de dos membres, que finalment va eixir per unanimitat, L’Empresa pública ALEM es va crear en 2012 i des del la seua creació ha estat dirigit per una sola persona del PSOE, partit que tenia també el govern municipal.

Iniciada la nova legislatura el conseller delegat en funcions havia realitzat negociacions laborals amb el personal i fins i tot un vi d’honor de final d’any, sense comptar amb la resta de consellers de l’empresa. Els nous consellers i conselleres havien fet un recorregut per les distintes comandes durant el mes de desembre i havien sol·licitat diverses informacions al respecte del cost de cadascuna d’elles, sense poder obtindre el cost desglossat de tots els conceptes.

A partir d’ara, Vicent Alòs, conseller triat per Compromís, passarà a formar part de la direcció d’ALEM, juntament amb Juan Antonio Oñate, que era fins al moment el conseller delegat únic. L’oposició es felicita d’aquesta nova modalitat de direcció que els facilitarà l’accés a la informació i la documentació i els donarà un major marge de decisió. L’oposició considera que “cal revisar i plantejar el funcionament d’ALEM des dels principis d’eficàcia empresarial, economia del bé comú i una relació més pròxima amb les treballadores i treballadors de l’empresa”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí