L’Oficina Única de Paiporta atén més de 5.000 telefonades durant l’estat d’alarma

766

Una volta assolida la fase 1 de desconfinament i en previsió d’una propera normalització de l’atenció presencial, l’Oficina Única de Paiporta prepara ja l’obertura de les seues portes i la represa de l’atenció presencial a la ciutadania amb la implantació de noves mesures i garanties de seguretat sanitària.

Amb aquest objectiu, l’Oficina Única comptarà en cadascuna de les taules d’atenció personalitzada amb mampares protectores de metacrilat. També s’ha instal·lat un tercer monitor per taula que permetrà a la persona usuària estar al corrent del tràmit que està realitzant.

A més, es limitarà l’atenció a una persona usuària per taula, sense acompanyants excepte per a persones majors, dependents o altres casos justificats. Els nous escàners, que agilitzarà la tasca dels treballadors i reduirà el temps d’espera, completen les millores incorporades.

Les mesures sanitàries i higièniques de l’Única es completen amb la reducció de l’aforament de les instal·lacions, la separació entre seients d’espera o dispensadors de gel hidroalcohòlic. A més, per a evitar al màxim la concentració de persones en el mateix espai, la regidora també ha volgut recordar a la població la necessitat de demanar cita prèvia per tal de realitzar qualsevol tipus de tràmit presencial.

La sol·licitud de cita prèvia es pot realitzar a través de la pàgina web municipal, a l’enllaç https://paiporta.es/cita-previa.

Més de 5.000 telefonades

Malgrat la declaració de  l’estat d’alerta sanitària pel coronavirus Covid-19 l’activitat i l’atenció a la ciutadania no s’ha detingut a l’Oficina Única.

Encara que amb limitacions, quant a l’atenció presencial i amb un recolzament dels tràmits en línia, el personal tècnic de l’Única ha atés en els últims 30 dies més de 5.000 cridades telefòniques, amb una mitjana diària d’unes 170 telefonades. El motiu de les cridades ha anat canviant segons l'evolució de l’estat d'alarma i dels terminis administratius, així com de la publicitat institucional efectuada.

Mentre que en un primer moment feien referència a qüestions relacionades amb la sol·licitud de documentació i telèfons de contacte per tramitar ERTEs, el centre de salut o l’obtenció de certificat digital o [email protected] per a fer tràmits en línia a través d’altres administracions, posteriorment ha centrat l’interés de la ciutadania el pagament de l'impost de circulació, l'anunci de modificació del calendari fiscal, paralització de processos selectius, mudances, ajudes de lloguer, padró, mascaretes, escolarització, ajudes municipals a autònoms o consultes sobre benestar social, entre d’altres.

A més, l’atenció a les consultes a través del correu electrònic de l’Única també s’ha incrementat molt, superant els 1.100 correus rebuts. Entre altres tràmits realitzats destaca l’emissió de més de 600 certificats digitals, 90 peticions en línia de certificats d’empadronament i altres 170 per mail, així com els més de 1.100 registres d’entrada.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.