L’IES Tierno Galván de Moncada es concentra de nou per a denunciar que porta mes de 60 dies sense conserges

916

La mala gestió dels recursos humans del personal PAS i Educació Infantil i Especial adscrits a la Conselleria d’Administració Pública i que presten serveis als centres educatius públics originen greus problemes al servei educatiu i normal funcionament de l’escola pública del País Valencià, segons ha denunciat CCOO.

L’IES Tierno Galván de Montcada porta mes de 60 dies sense consergesPer a Comissions Obreres, Comunitats educatives com la de l’IES Tierno Galván de Montcada pateixen l’absència de personal d’administració i serveis i educadores com a conseqüència d’una gestió administrativa ineficient i lenta de la Conselleria. És una situació que es repeteix en molts centres que arriben a una situació impossible on les funcions administratives i de consergeria són assumides de forma provisional per equips directius i claustre, i això passa fins que la saturació i els inconvenients generats fan que la situació esclate com en Montcada on ja porten dos mesos sense personal en la consergeria.

Per això en Moncada ja n’hi ha convocada una tercera concentració per a dilluns 9 després de la falta de noticies després de les dos primeres convocatòries. Hui els sindicats d’Estudiants, FE CCOO PV i Intersindical han estat presents en la concentració al pati per a donar a conèixer la greu situació per on travessen 1200 alumnes i 130 professores en dos torns, que sense conserges han de gestionar apertura de portes, fotocopiadora, seguretat, calefacció etc. per no parlar dels 6 alumnes d’inclusiva que no poden ser atesos per l’educadora, que tampoc se substitueix.

Per a CCOO, tot i comptar amb els recursos que tenen adscrits (3 conserges i 3 administratius) la dotació resulta totalment insuficient, “ja que són els mateixos que quan el centre tenia 500 alumnnes. Actualment quasi s’ha triplicat el nombre d’alumnes, així com les instal·lacions del centre sense que això haja suposat cap augment en la dotació de Personal d’Administració i Serveis”.

CCOO denuncia que en aquests moments “no hi ha ningú que realitze les funcions pròpies de consergeria durant la meitat del període en el qual aquest complex roman obert. Això significa que durant gran part del dia no hi ha ningú que puga fer els treballs que aquest lloc comporta. Funcions com obrir i tancar les portes del centre, fer fotocòpies i enquadernacions, atendre en primera instància a pares, alumnes i altres persones; encendre, apagar i mantindre la calefacció quan siga necessària; recollir  i enviar cartes i paquets postals... Totes les tasques esmentades i algunes més, han deixat ser ateses gran part del dia durant un període incert i indeterminat de temps”.

Per això, CCOO ha donat suport a la comunitat educativa de l’IES Tierno Galván al considerar “de la màxima urgència que es dote de nou a aquest centre del personal necessari per a atendre les funcions que requereix la consergeria. També demanem a la Conselleria d’Educació que es dote i gestione directament el personal necessari per cobrir les necessitats de personal no docent i educador que requereix una escola pública de qualitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.