L’IES La Patacona torna a manifestar-se per a reclamar de nou la seua reforma integral

1244

Este dijous 6, de 7:45 hores a 8:15 hores, l’AMPA de l’IES La Patacona tornarà a manifestar-se per a reclamar de nou la reforma integral de l’institu amb la retirada de barracons, la construcció dels aularis necessaris que pertoquen i la reforma del centre.

ies-la-patacona-mani-7

L’AMPA ha explicat a Hortanoticias que l’IES la Patacona s’ha quedat menut i disposa de 8 aules en barracons des de fa 19 anys. Ha passat de tenir només en ESO i Batxillerat 246 alumnes a prop de 500 per aquest curs, el doble de la capacitat de l’IES sense que hi haja hagut millores per atendre aquest creixement. En total, ja són 664 alumnes comptant cicles i FP.

Segons l’AMPA, les classes es donen en llocs on no toquen, com ara el saló d’actes, departaments, tallers, biblioteca, corredors, magatzems, etc. Només hi ha un WC per als 664 alumnes. El taller de música hauria de tindre 180 m² i només té 48 m², els laboratoris i aula d’informàtica haurien de tindre 150 m² i tenen 49 m².

“Aquest grau d’ocupació posa en risc la seguretat dels alumnes, no complint-se en cap moment la normativa ni educativa ni de seguretat. La manca d’aularis i espais ha provocat una ràtio inassumible, no es fan desdoblaments i els problemes de convivència s’agreugen”, segons explica l’associació de pares i mares.

Els pares i mares de l’AMPA recorden que l’ajuntament d’Alboraia ja ha oferit uns terrenys perquè la Conselleria construïsca de manera urgent els tan necessaris nous aularis (20+4), tal com es va aprovar el passat 23 de gener de 2017 al Ple de l’ajuntament per unanimitat.

Ara Conselleria ha de fer el projecte dels aularis, contractar l’obra i executar-la, “però per a tot això donen unes dates a molt llarg termini i inassumibles (2018 encàrrec i realització del projecte i 2021 execució obra). Pensem que aquest problema no pot subsistir durant 5 anys més”, segons denuncia l’AMPA.

Per això esta nova mobilització perquè l’ajuntament faja ja la cessió dels terrenys a la Conselleria, tal com va aprovar-se per unanimitat en la Moció del Ple; perquè la Conselleria redacte com més aviat millor, en 2017 el projecte i que en 2018 comencen les obres i perquè, “de moment i de forma provisional, la conselleria instal·le 4 aules prefabricades per a aquest curs que encara no s’han instal·lat i ens fan falta almenys 8 aules més”.

Aquesta nova mobilització es continuació de les celebrades pel mateix motiu al mes de novembre de l’any passat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.