L’AMPA de l’IES La Patacona tornarà a manifestar-se per a reclamar de nou la seua reforma integral

469

El divendres 18, de 7:45 hores a 8:15 hores, l’AMPA de l’IES La Patacona tornarà a manifestar-se per a reclamar de nou la reforma integral de l’institu amb la retirada de barracons, la construcció dels aularis necessaris que pertoquen i la reforma del centre.

ies-la-patacona-mani-7


L’AMPA de l’IES La Patacona explica a Hortanoticias que “ens queixem de la manca de qualitat per la falta d’espais i una insuportable massificació per a les dimensions d’aquest institut” i, per això, han convocat tres concentracions i una marxa reivindicatives per a les pròximes setmanes.

L’IES la Patacona s’ha quedat menut i damunt té barracons. Disposa de 8 aules en barracons des de fa 19 anys. Ha passat de tenir només en ESO i Batxillerat 246 alumnes a prop de 500 per aquest curs, el doble de la capacitat de l’IES sense que hi haja hagut millores per atendre aquest creixement. En total, ja són 664 alumnes comptant cicles i FP.

Segons l’AMPA, les classes es donen en llocs on no toquen, com ara el saló d’actes, departaments, tallers, biblioteca, corredors, magatzems, etc. Només hi ha un WC per als 664 alumnes. El taller de música hauria de tindre 180 m² i només té 48 m², els laboratoris i aula d’informàtica haurien de tindre 150 m² i tenen 49 m². “Aquest grau d’ocupació posa en risc la seguretat dels alumnes, no complint-se en cap moment la normativa ni educativa ni de seguretat. La manca d’aularis i espais ha provocat una ràtio inassumible, no es fan desdoblaments i els problemes de convivència s’agreugen”, declaren des de l’associació de pares i mares.

Aquesta situació s’accentua per part de l’ajuntament d’Alboraia perquè no ha construït encara el carril bici i vorera pel camí Fondo, com l’únic accés segur i necessari a l’institut des del poble.

“La Conselleria proposa la construcció de 4 barracons més, però el realment necessari més que mai és una reforma integral a l’IES La Patacona i que a hores d’ara encara no saben res. A més considerem que governe qui governe es necessita per damunt de tot un NOU IES al poble que descongestione el de Patacona i done continuïtat als alumnes dels dos col·legis públics situats al mateix poble”, expliquen.

Així, demanen una resposta ràpida de l’administració per garantir la qualitat de l’ensenyament a l’IES La Patacona i han convocat tres concentracions reivindicatives a les portes de l’IES els dies 21 d’octubre, 18 de novembre i 16 de desembre, de 7.45 a 8.15 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.