L’exposició del Centenari del Sindicat Agrícola tanca després d’haver rebut 1.100 visites

591

Diumenge passat es va clausurar l’exposició dedicada a commemorar el centenari del naixement del Sindicat Agrícola de Rafelbunyol que ha rebut 1.100 visites. Inaugurada el passat 25 de novembre, ha sigut la primera exposició històrica de l’equip de Govern actual en la qual s’han reconstruït els primers anys d’existència de l’organització agrària, el seu funcionament i la inauguració de l’edifici social, que ara és Casa de la Cultura, a través de periòdics, documentació i objectes de l’època.

La mostra també ha dedicat un apartat al seu fundador, Juan Bautista Fenollosa Alcaina, i ha mostrat la presència  de l’edifici en l’evolució del municipi a través de fotografies històriques.

Un projecte amb molta participació en el préstec dels elements, en el que a més de la família del fundador, han aportat fotografies i elements etnològics alguns veïns i l’Arxiu històric i fotogràfic de la Diputació de València que va facilitar reproducció d’alguns expedients. I també participatiu en el procés de investigació, en el que ha participat el Cronista local, Salvador Garcia Llopis i Samuel Garrido, Professor Titular d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat Jaume I.

380 persones del total de visitants han correspongut a les visites guiades als centres educatius amb explicacions, adaptades als seus coneixements, de Ximo Vidal i Alicia Piquer, responsables de la investigació i muntatge del projecte. Per l’exposició ha passat alumnat de l’IES Rafelbunyol, del CEIP Verge del Miracle, i de l’Escola Permanent d’Adults. Una línia didàctica promoguda per la Regidoria de Cultura, segons la seua responsable, Alicia Piquer, “amb els objectius d’acostar el passat històric a la població més jove, però també generar hàbits culturals i fer quotidiana l’assistència a les activitats culturals”.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.