L'exposició 'Art amb Llum' conquesta el Castell d'Alaquàs amb la fotografia nocturna i el 'light painting'

662

exposició art amb llum alaquàsLa inauguració de l’exposició Art amb Llum, que es va realitzar el passat 22 de gener, va omplir la Sala La Torre del Castell d’Alaquàs. Les imatges exposades tenen una particularitat, es mouen entre la nit i la tècnica del light painting. Característiques que fan especial les fotografies d’esta exposició, una col·lecció dels fotògrafs dels col·lectius La Llum de les Obiles, La Llum de la Nit així com els fotògrafs Augusto Llácer i Sergio Álvarez.

Previ a l’obertura de la mostra, els participants de l’exposició van oferir una demostració visual i pràctica, a la Sala de la Xemeneia del Castell d’Alaquàs, de com es realitza la tècnica del light painting, mètode emprat en cadascuna de les fotografies d’Art amb Llum. Un mètode que juga amb el temps d’exposició segons les condicions de llum, l’escena a fotografiar així com amb els elements lluminosos que s’utilitzaran. A més s’ha de tindre en compte el valor ISO, que ha de ser molt baix per evitar el soroll a la imatge.

Les instantànies comparteixen la foscor de la nit, no obstant, aquestes presenten diverses temàtiques com els contrallums, les estrelles, els paisatges emblemàtics que retracten espais de València o inclús tradicions de la Comunitat com els focs artificials o les Falles. L’objectiu dels fotògrafs és sorprendre l’espectador amb una imatge nocturna on es suposa que hi ha molta foscor però al mateix temps es pot omplir de color gràcies a la tècnica del light painting. Però, aquest art necessita paciència i destresa amb el joc de llum perquè moltes nits es realitzen més d’una vintena de fotografies i tan sols s’aconsegueix una bona, recorden els artistes d’aquesta habilitat.

La mostra va quedar inaugurada amb les paraules de Juan Miguel Esteve, membre de La Llum de les Obiles, qui va estar acompanyat per l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el regidor de Cultura, Toni Saura. Els expositors van convidar tots els assistents a passar pel photocall de l’exposició. Un sala reservada per gaudir de la màgia del light painting on els participants de l’Art amb Llum empren leds, llanternes o altres artefactes per pintar la imatge.

Art amb Llum es pot visitar de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores a la Sala la Torre del Castell d’Alaquàs.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.