Les aus rapaços més fascinants del món, al Parc de la Bonaigua de Rocafort

2869

El pròxim 16 de setembre, el Parc de la Bonaigua de Rocafort acull Nocturnia, una activitat per viure en primera persona la màgia de conèixer algunes de les aus de rapinya més sorprenents del planeta en un entorn inigualable a la llum de la lluna.

Mussols, òbiles... El Parc de la Bonaigua és un espai únic on ser testimonis del seu vol subtil i els seus sons, així com de conèixer els hàbits d'aquests éssers tan apassionants i importants per a la nostra naturalesa. Es tracta d'una activitat divulgativa per a tots els públics on una dotzena d'aus de rapinya, guiades per experts, volen mentre expliquen de manera didàctica els seus valors naturals, a més de ressaltar la riquesa mediambiental de la Bonaigua. Tot açò acompanyat d'un escenari enmig de la naturalesa decorat per a l'ocasió.

La regidoria de Medi ambient està promovent la revaloració i la protecció d'espais verds com el Parc de la Bonaigua, un lloc amb un immens valor cultural i ambiental que, recentment, l'Ajuntament ha sol·licitat que siga declarat Paratge Natural per la Generalitat. 

“Volem promoure el prestigi i el reconeixement veïnal, el contacte saludable amb la naturalesa i l'esplai sostenible”, segons ha explicat Eduard Comeig, regidor de Medi ambient. Per al Consistori, "promoure la Bonaigua com el parc central de la localitat és una prioritat, així com fomentar activitats educacionals i mediambientals de respecte i amor per l'entorn".

Rocafort acull per primera vegada aquest esdeveniment divulgatiu amb un guió en directe i una cuidada ambientació natural i màgica, on es prioritza el benestar dels animals. Una trobada que pel seu valor mediambiental i didàctic està dirigit a totes les edats.

Nocturnia ha sigut nomenat Millor Esdeveniment Cultural d'Espanya en els Premis del Grup Eventoplus per la seua tasca de transmetre al públic la necessitat d'adquirir bones pràctiques per a la conservació dels ecosistemes. També ha sigut finalista, en la categoria de Comunicació, dels Premis Europeus Natura 2000. Enguany ha sigut seleccionat com una de les activitats de el Any Internacional de Turisme Sostenible per al Desenvolupament. Un distintiu que en aquesta ocasió dóna a conèixer perfil més sostenible de Rocafort de manera internacional.

L'activitat és d'accés lliure amb invitació, que pot arreplegar-se a partir de l'11 de setembre a la Casa de Cultura. L'aforament està limitat a 320 persones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.