Les xiquetes Neus Barberà i Mar Real cantaran la carxofa en honor a la Mare de Déu de l’Olivar i el Crist de la Bona Mort

0
61
Bankia

El Castell d’Alaquàs va estar l’escenari ahir dimarts 1 de setembre de la tradicional Prova de Veu de l’Àngel per a elegir els xiquets que enguany cantaran la carxofa en honor a la Mare de Déu de l’Olivar i el Crist de la Bona Mort. Enguany han resultat elegides les xiquetes Neus Barberà Salas i Mar Real Delgado, que interpretaran aquest cant popular i tradicional els dies 8 i 9 de setembre respectivament.
L’acte, organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs, la Unió Musical d’Alaquàs, l’Associació Cultural Cant de la Carxofa, la Clavaria de la Mare de Déu de l’Olivar 2009 i els Clavaris del Crist 2009, va comptar amb l’assistència de més de 800 persones, entre ells l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García i representants de tots els col•lectius organitzadors.

En la Prova de l’Àngel realitzada ahir al Castell, les sis aspirants van interpretat un fragment de la Carxofa i posteriorment es va procedir a la votació popular en la que van participar més de 800 persones. La resta de xiquets i xiquetes que van participar formaran part del cor junt a la Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs.

Després de les interpretacions, es va atorgar un obsequi a totes les persones que han format part d’aquesta prova com ara els professors de música i el jurat. Les entitats organitzadores van voler agrair la seua participació així com també la de tots els xiquets i xiquetes que han mostrat interès enguany pel Cant de la Carxofa.

La Carxofa és una composició musical del segle XVII i de tipus religiós denominada motet característica de les poblacions de l’Horta Sud. En la actualitat es conserva a Alaquàs, Silla, Aldaia i al Barri del Carme de València. El fet que a Alaquàs la lletra experimentara la variant de cantar no només al Crist, sinó també a la Mare de Déu de l’Olivar, i el caràcter participatiu i democràtic que en l’última dècada se li ha volgut incorporar, diferencia la Carxofa d’Alaquàs de la de la resta de poblacions on continua celebrant-se i es considera com una de les tradicions més genuïnes i antigues de la població així com una de les senyes d’identitat més preciades.

El Cant de la Carxofa en honor a la patrona d’Alaquàs es celebrarà el 8 de setembre a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Olivar a les 21 hores. Mentre que el recital en homenatge al Crist tindrà lloc el 9 de setembre a la Plaça de la Constitució, també a les 21 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here