Les Tyrius de Godella celebren el seu 40 aniversari

696

L’associació de Amas de Casa i Consumidores de Godella Tyrius va celebrar ahir, dilluns, el seu 40 aniversari al local municipal del carrer Major. L’acte, amb una exposició de fotografies i tallers i un reconeixement per a les sòcies de més de 90 anys, fou el primer de molts per celebrar una data tan especial.

L’alcaldessa, Eva Sanchis, el regidor de Benestar Social, Salvador Soler, i altres membres del Consistori acompanyaren les dones a una celebració que va congregar una gran quantitat de persones. També estigueren presents la presidenta de l’associació Tyrius de Godella, Pepita Gimeno, la presidenta provincial, Vicenta Alcacer, la presidenta comarcal, Pilar Riera, i el cura del poble, Raúl Navarro.

Sanchis va agrair aquest col·lectiu per comptar amb l’Ajuntament en una celebració com aquesta. “Sou un pilar fonamental d’aquest poble i hem d’estar al vostre costat”, va dir. “Complir 40 anys és fruit del treball de moltes directives, algunes de les quals ja no estan amb nosaltres”, va afegir l’alcaldessa, qui afirmà que associacions com Tyrius “fan gran Godella”.

El regidor de Benestar Social, Salvador Soler, va voler ressaltar que la insígnia que l’Ajuntament entregà a l’associació “és el reconeixement a la seua lleialtat i activitat durant aquests 40 anys”.

Per la seua banda, la presidenta de l’associació Tyrius de Godella, Pepita Gimeno, va recordar aquell 16 de febrer de 1977, quan un grup d’amigues es reuniren per primer cop a casa de Teresa Garcia, la fundadora. “Avui és just retre-li homenatge”, va afirmar, tot i subratllant el treball que va fer per enfortir la presència de la dona a la societat.

Finalment, la presidenta provincial d’associacions Tyrius es va mostrar molt emocionada. “Fa 40 anys, el moviment associatiu per apoderar a la dona no existia, però des de l’associació s’ha recorregut molt de camí en eixe sentit. Avui és un plaer veure gent jove, el que significa que l’associació està viva, i espere que complim molts més”, digué.

Un cop finalitzades les intervencions, les sòcies de més de 90 anys van rebre un obsequi com a reconeixement per la seua fidelitat. Elles van ser: Josefa Badía Rufiat, Rosario Domenech Asensi, Pilar García Bosch, Carmen Llorens Carsí, Amparo Rodríguez Rutea, Conchín Salvador Barreta, María Villar Valero, Julia Caballer Ballester i Julia Gadea Sánchez, tot i que aquestes dues últimes no van poder assistir.

Seguint amb els actes de commemoració del 40 aniversari, l’associació organitzarà una obra de teatre al Capitolio i un dinar el 8 de març -Dia Internacional de la Dona-, a més del seu tradicional berenar de tots els anys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.