Les subvencions municipals a les Falles superen en 2020 els 2,3 milions d’euros

430

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, incrementarà de nou en 2020 les ajudes a les comissions falleres fins a superar els 2,3 milions d’euros. La Junta de Govern Local dona llum verda este divendres a la línia principal d’ajuda, la que subvenciona fins a un 25% del cost de la falla, que augmentarà novament en 2020. Ho farà un 1,87 per cent per a arribar a un total d’1.838.423,70 euros (més de 33.700 euros per damunt de la quantitat destinada enguany i al voltant de 155.000 i 200.000 euros més que en 2018 i 2017, respectivament).

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha posat en valor l’aposta del govern municipal per este tipus d’ajudes i ha destacat que “la nova classificació del concurs de falles, consensuada amb tots els agents en anys passats, continua permetent un creixement constant del pressupost que les comissions dediquen al treball dels artistes fallers”.

Esta línia de subvencions municipals permet a les comissions falleres recuperar fins al 25 per cent del cost de la falla amb un límit fixat per la falla municipal, elevat el passat exercici faller, segons consta en les bases de la subvenció. “Des del govern de Joan Ribó portem impulsant des del mandat anterior l’aposta per l’element central de la festa, la falla, i esta línia de subvenció permet incidir en eixa aposta, amb el suport fonamental i necessari que això suposa per al reconeixement i dignificació del treball de les i els artistes fallers”, ha destacat Fuset.

Subvencions per a la il·luminació

D’altra banda, la JGL també aprovarà la convocatòria per a la concessió per part de l’Ajuntament de València d’ajudes a les comissions falleres per a la il·luminació decorativa dels carrers de la seua demarcació amb motiu de les festes falleres de 2020. L’import total ascendix a 210.000 euros.

La convocatòria té per objecte ajudar fins a un 16 % del cost per a les comissions falleres de la il·luminació decorativa de la via pública, a través de portades, arcs lluminosos, garlandes lluminoses decoratives, rètols lluminosos amb el nom o escut de la falla, o commemoratius de vint-i-cinqué aniversari o els seus múltiples, i focus o projectors dels monuments.

Fuset ha ressaltat la incorporació pròximament d’altres ajudes a les comissions falleres creades en l’anterior mandat. “Per a 2020, en total, les subvencions municipals arribaran als 2.307.423,70 euros, incloent altres línies d’ajuda, a més de les de les falles i la il·luminació, com les d’insonorització de casals -la quantia de les quals es va duplicar l’any passat arribant als 100.000 euros-, la contractació d’agrupacions musicals -que enguany ha repartit una mitjana de més de 650 euros per comissió participant-, els aniversaris de les comissions o el Programa Germanor”. De fet, ha recordat l’aposta municipal realitzada des del mandat anterior, quan moltes d’estes línies d’ajuda van ser creades després de ser consensuades en grups de diàleg amb els agents fallers.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.