Les subvencions a les Falles creixen un 7,44 per cent

557

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, incrementarà novament en 2019 les subvencions per a falles. Ho farà un 7,44 per cent per arribar a un total d’1.804.687,79 euros (125.000 euros més que enguany i vora 170.000 més que en 2017). El regidor Pere Fuset ha destacat la importància que té en este increment la nova classificació de les falles pactada.

Esta línia d’ajudes permet a les comissions falleres recuperar el 25 per cent del cost de la falla amb un límit fixat per la falla municipal, segons consta en les bases de la subvenció. En este sentit, el regidor ha destacat que l’increment de les ajudes "incidix en l’aposta per posar en valor la falla com a element central de la festa gran de València" i ha recordat la seua proposta perquè les comissions fixaren un pressupost mínim per poder participar al concurs de falles de Junta Central Fallera.

Fuset ha recordat el canvi de classificació ratificat per l’Assemblea de Presidents i Presidentes  en juny després del gran consens aconseguit entre la Junta Central Fallera (JCF), tots els agents festius i els artistes, amb una nova classificació que triplicava els mínims introduïts l'exercici anterior arribant als 1.800 € a les falles grans i els 600 € en les infantils, i entre altres  implicava una major inversió per optar a la secció especial. "Ja en 2018 hi hagué una major flexibilitat a l'hora de triar la secció on competir, amb un augment dels premis econòmics i també d'uns nous mínims més coherents amb la importància dels cadafals fallers i el gran treball que fan les i els artistes fallers", ha explicat el regidor, qui ha destacat "l'esforç per l’increment de les inversions de les comissions falleres en els seus monuments (un 8 per cent més que en 2018 i el major increment interanual en una dècada, després d’anys de grans disminucions pressupostàries). Este esforç de les comissions estarà acompanyat per l'esforç municipal en torn al treball dels Artistes fallers".

A més, Fuset ha ressaltat la incorporació durant este mandat de moltes altres línies d’ajuda a les comissions falleres, com ara les que subvencionen la contractació de bandes de música i colles de tabal i dolçaina, les que fomenten la convivència amb el programa Germanor o la destinada a la insonorització de casals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.