Les músiques de la Mediterrania ompliran el Teatre Principal amb el festival Polirítmia

25

L'Institut Valencià de Cultura ha presentat la nova edició del festival Polirítmia que se celebrarà a València. A la presentació han assistit la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete, el cap del Servei de Cultura de la Diputació de València, Josep Vidal, el director del Cefire Artisticoexpressiu, Joaquim Montañés Blanch, i el director artístic de Polirítmia, Rafel Arnal.

El festival Polirítmia és una producció de l'Institut Valencià de Cultura i del Cefire, amb la col·laboració de la Diputació de València. Polirítmia és una trobada de músiques i danses de la Mediterrània que va sorgir per a recuperar un festival de referència de la nostra tradició musical de la mà de la cooperació interinstitucional, la territorialització, la internalització i l'accés a la cultura.

Polirítmia, a més d'una plataforma d'exhibició amb els concerts que programa, és també un programa formatiu de propostes musicals i dansístiques de caràcter tradicional mediterrani, una trobada professional i formativa d'artistes i docents.

En l'acte de presentació, Marga Landete ha manifestat que "Polirítmia és una mostra del que és possible fer gràcies a la col·laboració interinstitucional, és també un punt de trobada de la música d'arrel popular que propicia l'intercanvi i el coneixement".

Tanmateix, ha afegit que, malgrat les circumstàncies, sempre hem sabut que el festival es faria d'una manera o d'una altra, i ara el fem amb totes les mesures de seguretat, prenent la temperatura dels assistents, amb un aforament reduït i venent les entrades per grups familiars, però sabem que el públic té ganes de tornar als espectacles en viu i els artistes a retrobar-se amb el públic".

Per la seua part, Rafel Arnal, director artístic del festival, ha afegit que "en l'edició de 2020, el festival s'ha valencianitzat per la impossibilitat de portar artistes d'altres països, i ofereix a escala musical una fusió perfecta entre la perspectiva local i la voluntat global de la transversalitat mediterrània".

A més, ha destacat "la presència d'Urbàlia Rurana, un grup amb més de trenta anys d'experiència, o la presència del Premi Carles Santos amb la actuació de Spanish Brass & Carles Dénia i el concert 'Mira si hem recorregut terres'".

Els concerts se celebraran al teatre Principal de València del 9 al 12 de juliol, amb tres actuacions per dia, una al carrer o a la façana del teatre i dos més a l'escenari.

Les actuacions a l'exterior del teatre començaran a les 18.30 hores i seran a càrrec de La Trocamba Matanusca els dies 9 i 12 de juliol, i de Bienparao els dies 10 i 11 de juliol.

Els concerts a l'escenari del Principal tindran dos horaris diferents, a les 19.30 i a les 20.30 hores, i es podrà accedir amb una única entrada amb un preu de 5 euros.

El dia 9 a les 19.30 hores serà el torn de Tarta Relena i a les 20.30 hores podrem veure a Spanish Brass & Carles Dénia amb el seu espectacle 'Mira si hem corregut terres', el dia 10 de juliol a les 19.30 s'oferirà l'actuació 'Sarau mediterrani' amb el grup Urbàlia Rurana, i a les 20.30 actuarà Vanesa Muela en trio amb la seua actuació 'Zaraval'.

El dia 11 començarà a l'escenari amb l'actuació d'Eixa, que presentarà el seu primer disc, 'Invisibles', i tancarà el dia a les 20.30 hores Matthieu Saglio Quartet amb 'El camino de los vientos'. L'última jornada d'actuacions serà el 12 de juliol, quan es podrà gaudir del grup Udiva, que presenta el seu primer disc, 'Aigua'. Per últim, tanca el festival al Principal l'actuació de Christian Penalba, una altra veu jove per a la música tradicional valenciana.

No obstant això, els concerts i actuacions són només una part de l'activitat de Polirítmia, ja que l'edició d'enguany també inclou quatre tallers formatius que se celebraran entre finals de juny i finals de juliol amb els títols següents: 'Introducció al flamenc mitjançant la guitarra clàssica' impartit per Paco Costa, guitarrista flamenc i creador de l'escola en línia 'Ferramentes per a la composició en estil tradicional en l'aula' a càrrec d'Isabel Latorre; un altre taller serà 'Cants d'ús, gèneres de ball i ritmes ibèrics', que té com a ponent a Raquel Cruces, i el quart taller serà 'Les músiques de la tradició mediterrània i balcànica: adaptació curricular i pràctica a l'aula de l'ESO i el Batxillerat', impartit per Abel García.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.