Les festes més participatives d’Alaquàs, a Youtube

0
104
Bankia

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, ha presentat el programa de les Festes Majors 2009, una programació festiva, cultural i lúdica que s’iniciarà aquesta nit amb el pregó de l’actor valencià Ferran Gadea i que es desenvoluparà fins el diumenge 13 de setembre.
A l’acte de presentació han assistit també les regidores de Festes i Joventut i representants dels diferents col•lectius festers que junt amb l’Ajuntament d’Alaquàs organitzen aquesta programació: els Clavaris del Crist, els Clavaris de la Mare de Déu de l’Olivar, les Clavariesses dels Dolors, les Clavariesses de l’Assumpció, els Clavaris de Sant Miquel, la Confraria de la Santíssima Creu, l’Associació Moros i Cristians Perolers i la Junta Central de Penyes.

L’alcaldessa ha destacat el caràcter participatiu d’aquests quinze dies festius així com la varietat d’activitats i actes i ha volgut agrair a tots els presents l’esforç realitzat aquest any per part de tots els col•lectius festers en l’organització del programa d’actes.

Les Festes Majors d’Alaquàs combinen modernitat, tradició i una ampla programació festiva i cultural dirigida a tots els públics. Com a novetat, i per tal de fomentar al participació de la ciutadania en la difusió de les Festes, l’Ajuntament d’Alaquàs ha obert un canal propi en la pàgina de vídeos Youtube en la qual tots els col•lectius festers a més dels veïns d’Alaquàs podran penjar les gravacions de festes que vulguen donar a conèixer. Els vídeos digitals no podran superar els cinc minuts de duració i hauran de ser enviats al correu adjunt de la pàgina.

El tradicional pregó donarà inici el divendres a les 23.00 hores a tota la programació. L’actor valencià Ferran Gadea serà enguany el protagonista d’aquest acte multitudinari que es celebrarà al balcó de l’Ajuntament, després del correfoc que recorrerà el Carrer Major i que estarà a càrrec dels Dimonis Enroscats de l’Alcúdia.

El gran esdeveniment musical de les Festes Majors tindrà demà dissabte 29 d’agost al Parc de la Sequieta. El FRA tornarà a concentrar milers de joves en una edició protagonitzada enguany pels grups Black Lips, Cycle, The Pinker Tones, Jesús Ordovás, Zabaxe, Mosex i Indefinits. Dins de la programació festiva destaquen també els concerts de Dr Pintagú i Última Bala, que tindran lloc el dilluns 7 de setembre a partir de les 23 hores i el Mercat Medieval en les rodalies del Castell durant el primer cap de setmana de Festes.

El tradicional Concurs de Paelles, la Convivència Festera, la Cavalcada, les espectaculars desfilades dels Moros i Cristians d’Alaquàs que enguany celebren el 30 aniversari, els actes pirotècnics i els actes religiosos celebrats en honor als patrons de la ciutat així com el Cant de la Carxofa, faran eixir al carrer als milers de ciutadans i ciutadanes d’Alaquàs en els dies grans de la festa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here