Les escoles públiques de l’Horta Sud recuperen unitats perdudes “després de tres anys consecutius de retallades”

0
159
Alaquas. Manifestacion Valencia. Tots son Cremona
El CEIP Cremona d’Alaquàs porta anys reivindicant que no se suprimisquen unitats al seu centre.

Fa uns dies, la Conselleria d’Educació presentava l’arranjament escolar per al curs 2016/2017, que preveu la creació, habilitació o supressió d’unitats per al proper curs, a educació infantil, primària i educació especial. “Després de tres anys consecutius de retallades d’unitats, enguany el balanç és positiu a les escoles públiques de l’Horta Sud: es creen i s’habiliten més unitats de les que se suprimeixen”, han declarat desde el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV).

Segons diu el sindicat, aquest balanç positiu ha sigut possible pel manteniment del programa experimental d’infantil 2 anys, que continuarà els centres d’Alaquàs CEIP González Gallarza i CEIP Cremona, així com el CEIP Federico Maicas de Torrent; per la baixada de ràtio a les aules d’infantil 3 anys que, fins i tot, en alguns municipis com Alaquàs, Quart de Poblet o Xirivella, se situarà en 23 alumnes per aula, per evitar el tancament de noves unitats; i pel manteniment d’unitats a aquells centres que a les aules de 5 anys d’infantil tenen més de 25 alumnes per aula i, a sisé de primària, tenen actualment un aula més de les que els correspon, evitant així la supressió d’eixes aules.

“Tot i que valorem positivament l’arranjament escolar per al proper curs, des de STEPV pensem que hem de seguir treballant per recuperar unitats perdudes els darrers anys i tornar al moment anterior a les retallades de 2012. Així mateix, considerem necessari seguir treballant per baixar encara més les ràtios a tots els nivell educatius, per aconseguir una atenció més individualitzada i un ensenyament de qualitat”, expliquen.

Tnmateix demanen a l’administració que atenga les al·legacions que des d’alguns centres educatius de la comarca s’han fet a aquest arranjament i que cree les unitats que porten habilitades dos cursos consecutius per generar estabilitat als centres educatius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here