Les Corts rebutjen la suspensió temporal del tancament del pas a nivell de Picanya

3 lecturas

Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) de Picanya va traslladar al seu grup parlamentari a Les Corts (Compromís), la problemàtica existent a Picanya pel tancament del pas a nivell. Segons Iniciativa, la pròxima desaparició del pas a nivell pel soterrament de les vies aprovat en un PAI municipal aconseguirà la seua desaparició definitiva i per això, el tancament per al trànsit rodat previst per a dates imminents és un avançament “innecessari”. Tanmateix, Les Corts han rebutjat la suspensió temporal del tancament.
Per a Iniciativa resulta “innecessari” ja que la variant vial que s’ha dissenyat suposa que els veïns que necessiten moure’s amb vehicles (mobilitat reduïda, a fer càrregues) caldrà que roden paral•lelament al nucli urbà incrementant el trajecte en més de 2 Km. Això suposarà una pèrdua de temps i malbaratament de combustible. La suspensió cautelar del tancament ja fou demanada mitjançant moció d’Iniciativa (rebutjada pel PP i el PSOE).

Ja que el tràmit a nivell municipal no fructificà, Iniciativa del Poble Valencià, mitjançant la seua regidora Jovita Pérez, ha donat trasllat a Les Corts per intentar aconseguir aquesta suspensió cautelar en defensa dels interessos dels ciutadans que es senten perjudicats per aquesta mesura.

“El tancament dels passos a nivell és necessari, per evitar col•lisions i atropellaments, però si la desaparició és imminent no és lògic causar perjudicis innecessaris, tot i més, quan els pas a nivell restarà obert per als vianants, sense passarel•la ni mecanisme alternatiu semblant, amb la qual cosa, el risc d’atropellament continuarà igualment”, argumenta el grup municipal.

La Proposició No de Llei, instant a la suspensió provisional del tancament fou argumentada per Mónica Oltra, d’Iniciativa del Poble Valencià i síndica de Compromís. D’aquesta manera es tanca la possibilitat que fins i tot, restara obert provisionalment només per als veïns que patisquen mobilitat reduïda o per a trasllat de pesos pesants que fan necessari els vehicles a motor, mitjançant senyalització vial a l’efecte. Només els difunts podran passar si van en vehicle a motor.

En la votació els altres dos grups parlamentaris votaren en contra (PP i PSOE).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí