Les contractacions d’Aigües de Paterna inclouran clàusules socials a proposta de Compromís

548

Les contractacions de l'empresa mixta Aigües de Paterna inclouran clàusules socials a proposta de Compromís per Paterna, segons ha informat la coalició en un comunicat.

Les clàusules socials es defineixen com la inclusió d’aspectes de política social, ambiental i ètica en els processos de contractació pública. En casos com els d’empreses d’inserció i/o d’economia social, la introducció de clàusules socials està orientada a la promoció d’ocupació per a persones en situació de risc d’exclusió social amb l’objecte d’afavorir la seua integració social i laboral.

Des de juliol de 2011, el primer plenari de la legislatura passada, Compromís per Paterna està proposant la inclusió d’aquestes clàusules. Finalment al Ple del passat mes de novembre es va aprovar una moció destinada a incloure estes clàusules en la contractació municipal i que va comptar amb el vot favorable de tota la corporació amb l’excepció de Ciutadans que va demanar, primer, la seua retirada i en acabant es va abstindre.

Ara, Compromís dona un pas més i aconsegueix el compromís de l’empresa d’Aigües de Paterna d’incloure estos condicionaments socials.

En este sentit, l’organització valencianista, es felicita perquè a partir d’ara la contractació tant a l’Ajuntament com a l’empresa pública d’aigües estarà basada en uns criteris no exclusivament econòmics, com feia el PP, sino que tindrà en compte altres principis com el caràcter ètic, social i solidari, com l’atenció a persones i col·lectius desafavorits o el màxim respecte per al medi ambient.

Segons declaracions de Carles Martí, regidor de Compromís per Paterna, “a banda de l’eficàcia i l’eficiència en la despesa publica, l’administració com a gestora de pressupostos del poble ha d’impulsar els efectes socials i d’ocupació que es poden desprendre de la contractació”.

Paterna té un alt índex d’atur i nombroses situacions d’emergència social. Per això, segons el conseller d’Aigües de Paterna i regidor de Compromís, Carles Martí, “es fa necessària, coneixent la realitat social de Paterna, la inclusió urgent d’aquest tipus de clàusules per contribuir a pal·liar situacions de risc d’exclusió social que tenim al nostre poble”. I afegeix: “el següent pas serà incloure estes clàusules a les instruccions de contractació de GESPA”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.