Les AMPA dels col·legis públics de Massamagrell critiquen la falta de planificació d’Educació

0
162

Massamagrell. IES. Classe en el pati a l'ombra

Les AMPA dels col·legis públics de Massamagrell han presentat un escrit, adreçat a la consellera Català, on critiquen l’actitud “irreflexiva i la falta de planificació” de la conselleria d’Educació en avançar l’inici de les classes p”el caos que està creant i les protestes que s’estan fent a tot arreu per les condicions perilloses per a la salut que està patint l’alumnat, com a conseqüència de les altes temperatures que hi ha a les aules”.

Les AMPA de Massamagrell critiquen que la situació es veu agreujada “tant per l’augment de ràtio en les classes com per les deficiències estructurals de les aules ja que no disposem de sistemes de condicionament per a la calor”.

Per tot això demanen que el professorat extreme les mesures de seguretat i presente denúncies a la Inspecció de Treball; que es derogue el Decret Llei 1/2012 de 5 de gener, del consell, de mesures urgents per a la reducció del dèficit en el País València, per a tornar als ràtios d’entre 20-25 alumnes per aula; i que es retarde la data d’inici de curs per considerar l’avançament del mateix fruit d’una actitud irreflexiva i d’una falta de planificació.

Segons Vicent Monroig, membre del consell escolar municipal en representació del professorat per STEPV i professor de l’IES, “la temperatura que s’està patint a les aules ha fet que tots aquests dies s’hagen traslladat al pati un nombre gran de les classes. A mesura que avança el matí es fa irresistible la permanència dins de moltes aules, tant de l’IES com dels col·legis d’Infantil i Primària. A més a més, alguns mestres han hagut de portar ventiladors a les escoles per tractar de mitigar la sensació d’ofec que alguns alumnes tenen com a conseqüència de la calor”.

Segons Marina, una mare del CEIP Sant Joan Evangelista ha manifestat: “Sobre las 12 h del mediodía, cuando más calor hace, voy a recoger a mis hijos. Me niego a que den clase en esas condiciones. Es la salud de nuestros hijos.” En recollir el seus fills, Marina ha declarat: “Mi hijo me està diciendo que como les dolia la cabeza a los que no les llegaba el ventilador lo han cambiado de sitio, pero enseguida les dolerá la cabeza al otro sector: Yo he sacado a mis hijos por las condiciones nefastas. Con la salud de mis hijos no se juega”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.