Les AAVV d’Alboraia tornen a denunciar la falta de diàleg de l’equip de govern municipal en el tema del PGE

520

Unes 300 persones varen participar a l’assemblea veïnal convocada a l’Auditori d’Alboraia per les associacions de veïns i els col.lectius en defensa de l’horta i el litoral per a reclamar la retirada del PGE i l’apertura d’un procés efectiu de participació.

Horta de ValenciaEn l’assemblea Per l’Horta, primera entitat en parlar a l’assemblea, denuncià “el frau que suposa utilitzar documentació desfasada per a elaborar el PGE” I la decisió d’urbanitzar la pràctica totalitat del sòl d’horta no protegit pel Pla d’Acció Territorial de l’Horta “amb l’objectiu d’obtenir plusvàlues per a pagar els deutes municipals, ja que el deute municipal d’Alboraia és un dels majors de la Província de València”.

L’AAVV Cívica i Veïnal de Port Saplaya va explicar que l’alternativa que planteja l’associació de veïns implicaria destinar part dels terrenys d’Alcampo a les dotacions “que el nucli residencial de Port Saplaya necessita i ve reclamant des de fa anys, proposta que no ha tingut cap tipus de resposta per part del Consistori”.

Per altra banda, l’Associació Veïnal del Centre Històric denuncia la manca de claredat i d’un criteri homogeni a l’hora de delimitar el centre històric tradicional, així com l’arbitrarietat en la catalogació dels habitatges protegits.

Nova plataforma d’afectats pel PGE

L’assemblea també va servir per a presentar la nova plataforma que Els llauradors afectats per l’ampliació del polígon d’Alboraia han constituït ‘Més Horta, Menys Formigó’. La plataforma denuncia l’estat d’abandonament i deteriorament del polígon, “que ara s’intenta maquillar amb el projecte d’ampliació previst, tot a costa dels seus voltants d’horta productiva, superfície actualment protegida i que constitueix el seu medi de vida”.
La nova plataforma ha informat que ja ha recollit més de 3500 signatures en contra del PGE, “on denuncien que tampoc hi ha demanda de naus industrials al polígon que puga justificar la seua ampliació”.

Les associacions varen reclamar finalment que “l’equip de govern escolte la veu del poble, s’òbriga el diàleg i encete un procés participat real, que faça possible un PGE consensuat. El poble d’Alboraia, no vol ni necessita, cap altra planificació d’infraestructures, feta d’esquenes al veïnat, decidida de manera unilateral i sense la participació del poble, que continue hipotecant el nostre present i el futur de les nostres filles i fills. Si veins i veines haurem de viure i sufragar les decisions de la classe política, volem prendre part de les decisions. Un vot a les urnes cada quatre anys, no dóna legitimitat a cap partit ni equip de govern per a canviar el poble.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.