L’Associació del Comerç de Xirivella arreplega firmes contra l'obertura en festius

514

L'Associació del Comerç i Professionals de Xirivella s'ha sumat a la iniciativa de la Plataforma pel Comerç Valencià en la qual s'arrepleguen firmes per internet per a demanar la nul·litat de les zones de gran afluència turística (ZGAT), en les quals està permés que les grans superfícies i centres comercials òbriguen en diumenges i festius.

xirivella comerçSota el lema Generalitat Valenciana: recolze al xicotet comerç perquè no desaparega, els promotors de la iniciativa defensen que la llibertat horària en estes zones perjudica el xicotet comerciant, destruïx l'ocupació en el comerç de proximitat i està deixant a barris i pobles sense vida ni oferta comercial, a més de dificultar la conciliació laboral i familiar dels treballadors de les grans superfícies i centres comercials.

Per tot açò, el document proposa la declaració d'una única zona de gran afluència turística en el centre històric de la ciutat de València, en la qual no es trobe cap centre comercial ni gran superfície.

La petició serà lliurada a Ignasi Costa Pina, director general de Comerç i Consum, des d'on s'ha obert un procés per tal que qualsevol persona o col·lectiu que es considere afectat puga opinar.

Fins el moment, la iniciativa Plataforma pel Comerç Valencià ha aconseguit més de 770 firmes en només unes setmanes, i la xifra no para de créixer. Aquells que vulguen col·laborar poden registrar la seua firma a títol personal en el portal web Change.org.

El passat mes de març, l’Ajuntament de Xirivella va aprovar una moció, en nom de l’Associació del Comerç i Professionals de Xirivella, on es rebutja que les grans superfícies pugen obrir en festiu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.