L’artista Carles Santos obri la sisena edició del Rafel Festival

913

El pròxim dissabte 28 d’octubre començarà la sisena edició del projecte Rafel Festival, una convocatòria que incorpora algunes novetats com ara la concentració de les huit actuacions en quatre caps de setmana, en actuacions dissabte i diumenge, i, des del disseny artístic, la presència de creadors i artistes consagrats, junt amb la participació de joves intèrprets per tal de obrir-los camí i donar-los visibilitat.

El primer cap de setmana, Rafel Festival obrirà amb el compositor valencià viu més llorejat, l’artista de Vinaròs Carles Santos, que mai ha estat a Rafelbunyol, i suposa un homenatge a la seua trajectòria i reconeixement dins del panorama de la nova creació.

Aquest artista multidisciplinari és el compositor de la música d'apertura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, medalla d'or d'universitats valencianes, guanyador de diversos premis Max, I Premi Nacional de la Música, entre altres reconeixements, oferirà No al No, una de les poques ocasions de veure a Carles Santos només al piano.

Diumenge, oferirà una nova producció de teatre musical original produïda per l’Ensemble d’Arts, grup resident del festival, amb suport de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) i de l’INAEM (Institut Nacional d’Arts escèniques i Música) qui finança íntegrament l’encàrrec musical al compositor Carlos D. Perales.

Un espectacle per a públic familiar que relata la història d'una nena, la seua iaia i el transcórrer temporal que fa que a voltes els papers entre elles s'intercanvien. Una producció que compta amb la participació de rafelbunyolers i rafelbunyoleres en les diferents parcel·les de la seua creació, des de la part musical, a la dramatització, passant pels textos.

La presència de grups nacionals i internacionals com ara l’Ensemble Sinkro  de Vitoria, els solistes del Zahir Ensemble de Sevilla, l’Ensemble Proxima Centauri de Bordeus i el grup nacional de música contemporània de Mèxic, l’Ensemble Cepromusic, li donen una dimensió de visibilitat i de credibilitat internacional al Rafel Festival fins el punt que el govern mexicà finança íntegrament l’encàrrec a la compositora mexicana Georgina Derbéz per a ser estrenat en el festival pel B3: Brouwer trio, en la celebració del seu XV Aniversari.

El director artístic, Miguel Angel Berbis, manifesta que aquesta edició “és la consolidació d’un projecte singular que s’ha convertit en un referent dins del món de la creació musical contemporània”. La regidora de Cultura, Alicia Piquer, per la seua part, assenyala que el festival “és una oportunitat per als qui els agrada la música de conèixer millor els compositors i intèrprets contemporanis en un espai privilegiat com és l’Auditori Rafelbunyol”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.