L’alumnat de l’IES de Rafelbunyol acaba el seu projecte de dron social

0
632

Els i les alumnes de Tecnologia Industrial de 1er de Batxillerat de l‘IES de Rafelbunyol han acabat la construcció de dron social que estaven desenvolupant. Un projecte d’innovació educativa finançat per l’Ajuntament de Rafelbunyol, emmarcat dins de la Fira Aèria.

Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Universitat de València, El Caleidoscopio, el CEFIRE de Torrent i l’Ajuntament de Rafelbunyol i el seu objectiu és que joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drones amb una fi social o mediambiental d’impacte positiu per al seu entorn. Un ambiciós projecte en el qual participen més de 3.000 estudiants dels més de 60 instituts de la província de València, entre els quals es troba l’IES Rafelbunyol.

Javier García, Paula Martínez, Miguel Sobrino, Eduardo Navarrete, Ángela Badias, Carla Camarasa, Óscar Fontelles i Josep Moreno han realitzat les pràctiques formatives de la seua assignatura de Tecnologia Industrial amb la construcció d’aquest dron, un projecte coordinat pel seu professor Alfonso Robledo en el qual han après la utilitat dels drons per a la societat, la seua història, funcionament, la teoria del vol i finalment el disseny i construcció d’un dron.

El professor coordinador del projecte agraeix “enormement l’esforç realitzat per l’Ajuntament de Rafelbunyol, sense el qual un projecte d’aquestes dimensions i cost no haguera sigut possible”. Agraeix també la “implicació i maduresa de l’alumnat en un projecte que requeria molta delicadesa per la seua complexitat”.

Els i les alumnes participants reconeixen que açò ha sigut com un premi per a ells, ja que és un projecte que va molt més allà dels quals solen realitzar: “venim molt motivats a classe sobretot perquè cada dia passa alguna cosa diferent, problemes que cal solucionar fent que ens impliquem més”.

Ara estan treballant en la presentació del projecte que hauran d’exposar en la Universitat de València, al costat de la resta d’instituts participants en la qual demostraren tot de l’après i el prototip dissenyat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.