L’alcalde de Burjassot aconsegueix en 48 hores els avals necessaris per a presentar-se a les primàries de Compromís

0
94

01.burjassot.jordisebastiaEn tan sols 48 hores, l’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, ha aconseguit tots els avals que necessitava, el 3% del cens de Compromís, per a poder presentar-se a les primàries que la coalició realitzarà durant el mes de març per a escollir els candidats a les eleccions europees.

Sebastià ha estat el primer en aconseguir els avals necessaris per a ser cap de llista. Ahir els candidats a formar part de la llista Joana Pascual, de Bétera, i Vicent Xavier Vila, d’Ontinyent, ja havien aconseguit els seus avals també.

Hui dilluns 24 de febrer, altre dels candidats a encapçalar la llista, Enric Bataller, ha anunciat la consecució dels avals necessaris mentre que la regidora de Compromís per Paiporta, Isabel Martín, ha anunciat la seua intenció de ser també candidata, de moment, l’única dona que ha mostrat el seu interés d’encapçalar la llista de la coalició.

Sebastià, que presentava públicament la seua candidatura el passat dijous, abandonarà l’Alcaldia de Burjassot el proper dissabte 7 de juny, per a fer complir el pacte de progrés amb el PSOE i EU, cedint el darrer any de la legislatura el testimoni a Rafa Garcia, candidat del PSOE.

A la roda de premsa de presentació de la seua candidatura, Jordi Sebastià va mostrar la seua “il·lusió” en poder accedir a ser el primer eurodiputat en poder ser “l’altaveu dels moviments socials” a Brussel·les. “Hem de canviar el color d’Europa i tractar de fer fora les polítiques neoliberals. Si aconseguisc, primer encapçalar la llista i després ésser triat europarlamentari, portaré al Parlament europeu les reivindicacions valencianes, per exemple, l’estafa de les renovables”, va declarar.

Sebastià també anuncià que una de les prioritats serà la defensa de la llengües minoritzades i tot allò relacionat amb les problemàtiques socials “que estem patint els valencians. Per exemple, els diners d’Europa han de ser per a salvar persones i no els bancs”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.