L’Ajuntament de Paiporta ofereix formació agents locals en la lluita contra la violència de gènere

414

L’Ajuntament de Paiporta ofereix des d’aquesta setmana i fins al 10 de juny un curs de formació en la lluita contra la violència de gènere, dirigit tant a agents de Policia Local com a persones implicades en el combat contra aquesta xacra social, des de l’àmbit educatiu i dels diversos recursos municipals. El curs està impartit per membres de la judicatura, doctors en Dret Penal i oficials del Grup GAMA de la Policia Local de València.

La formació es repartirà en dos torns, aquesta setmana i la vinent, i compta entre l’alumnat amb agents de la Policia Local de Paiporta, i també d’altres cossos de seguretat d’àmbit local de pobles com Carlet, Algemesí, Catarroja o Benetússer, entre d’altres. També s’ha obert la inscripció als equips directius i docents dels centres educatius del poble, i treballadores i treballadors de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament. L’objectiu és que totes i tots coneguen les ferramentes amb què compten i els protocols que s’han de seguir en cas de trobar-se amb casos de violència masclista en el seu àmbit de treball.

La primera jornada del curs va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta en funcions, Isabel Martín, i la regidora de Policia en funcions, Beatriz Jiménez, que varen donar la benvinguda tant a l’alumnat com als i les ponents.

El curs està organitzat per la Regidoria de Policia de Paiporta, i s’ha sufragat amb fons del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere. Entre els seus ponents està la jutgessa Lara Esteve, el Doctor en Dret Penal José María Natalino Lorente, la fiscal Socorro Zaragozá, i l’oficial del Grup GAMA de la Policia Local de València, Eduardo Bonet.

De manera paral·lela al curs, aquest dijous es projectarà a L’Auditori Municipal el documental ‘El proxeneta’, de Mabel Lozano, que comptarà amb la presència de la directora i actriu. Lozano participarà posteriorment en una xarrada per a donar a conéixer el fenomen de la tracta i el tràfic de dones per a exercir la prostitució. La projecció és gratuïta, oberta a tota la ciutadania i començarà a les 19.30 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.