L’Ajuntament de Manises conclou la implantació camins escolars segurs

455

L’Ajuntament de Manises ha finalitzat ja la implantació dels camins escolars segurs al municipi, després que cada centre escolar triara per mitjà d’un concurs el logo que els represente, així com el color que els identifique en el seu trajecte fins al centre escolar. La guanyadora del concurs per a la imatge va ser Aleria López Herman, alumna del centre Sagrada Familia de Manises, qui va rebreun xicotet detall i un diploma com a reconeixement.

Com que Manises és un referent de la ceràmica, s’ha optat per realitzar el logo en taulells de ceràmica de diferents colors, que està reforçat amb senyalització vertical a través d’uns panells identificatius prop dels col·legis. El col·legi Joan Fuster ha triat el color morat, el col·legi El Carmen el color blau, el col·legi García Planells el color roig, el col·legi Enric Valor el color taronja, el col·legi Vicent Nicolau Balaguer el color groc, i, per últim, els col·legis Sagrada Familia, Benjamín Benlloch i Félix Rodríguez el color verd olivera.

Es tracta d’un projecte que persegueix la creació d’una xarxa d’itineraris segurs i el canvi d’hàbits de desplaçament a peu, en bicicleta o en transport públic, al mateix temps que fomentem que els xiquets recuperen el carrer i vagen al col·legi sols o en companyia dels seus amics.

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Manises, Carmen Moreno (APM-Compromís), reafima l’aposta del consistori per la posada en marxa de projectes on els xiquets són els protagonistes: “el nostre objectiu és que es desplacen de manera autònoma, sostenible i saludable”.

El consistori continua fent millores en l’àmbit urbanístic per aconseguir més seguretat en els desplaçaments dels nostres escolars cap als diferents centres, com l’actuació recent al carrer Dr. Enrique Gargallo, que acurta la longitud del pas de vianants, l’ampliació de les voreres per assegurar els desplaçaments a peu, el reforç de la senyalització vertical lumínica i l’ampliació de la freqüència de pas en verd del semàfor del carrer Riba-roja, que s’ha adaptat a l’horari escolar per aconseguir  més seguretat en els desplaçaments dels més xicotets.

L’èxit dels camins escolars no només depén de l’Ajuntament de Manises, sinó que implica altres agents socials com ara famílies, professorat, policia, col·lectius i associacions locals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.