L’Ajuntament de la Pobla de Farnals retira les plaques de l'època de Natividad García com alcaldessa

770

L'Ajuntament de la Pobla de Farnals ha retirat tres plaques, dues als centres de salut i una en la Plaça de la Creu, en les quals apareixia el nom de Natividad García, ex alcaldesa de la localitat, condemnada per rebre un suborn. El Consistori compleix així amb la moció aprovada per unanimitat de retirar els honors públics a persones condemnades per corrupció amb sentència ferma, atenent a la sol·licitud realitzada per la Conselleria de Transparència, als preceptes de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i a la voluntat de l’actual equip de Govern de fer palesa una vertadera regeneració democràtica a nivell local.

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència inicial de l’Audiència Provincial, que condemna a Natividad García a dos anys de presó per un delicte de suborn pels 8.600 euros que l’ex secretari municipal de Canet, José Antonio Sancho, va pagar a l'edil a canvi que contractara a les seues empreses a través de l’Ajuntament. L’actual alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha manifestat que amb aquesta resolució “es dóna carpetada a una etapa de la història del poble que no ens ha aportat res més que tindre un malnom immerescut lligat a la corrupció política”.

El primer edil ha recordat que a dia de hui no hi ha cap altra sentència condemnatòria relacionada amb qualsevol tipus d’irregularitat urbanística, ja que malgrat les nombroses denúncies presentades a la fiscalia, no n’ha prosperat cap. “Alguns mitjans de comunicació han publicat informacions que deixen entreveure la possibilitat que la moció de censura que en 2008 li atorgà l’Alcaldia a Natividad Garcia estiguera motivada per a ocultar possibles irregularitats en la gestió de les administracions anteriors al govern del Partit Popular, però malgrat les nombroses denúncies interposades, a dia de hui no ha eixit cap endavant”, ha matisat Palanca.

Amb la condemna ferma i la retirada de les plaques demostrem que l’estat de dret funciona, que la Pobla de Farnals mai li farà costat a la corrupció, i ho fem no només de paraula sinó també amb fets”, ha continuat el primer edil, qui ha recordat que una de les primeres mesures adoptades per l’equip de govern actual fou demanar una auditoria a la Sindicatura de Comptes per a poder avaluar la situació econòmica municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.