L’Ajuntament de Foios compra la casa contigua per a una pròxima ampliació

1677

Després d’uns mesos de negociacions amb els propietaris, l’Ajuntament de Foios va signar  la compra de la casa contigua a l’edifici consistorial en el Carrer Dr. Millan, 4, per 170.000 euros, segons ha confirmat l'alcalde de Foios, Sergi Ruiz.

foios edificio contiguo ayuntamientoL'adquisició d'este immoble permetrà l’ampliació de l'Ajuntament, amb una completa integració dels espais entre l'actual edifici i la casa adquirida, la qual cosa ampliarà la superfície destinada als serveis que es presten des del principal edifici municipal, entre d’altres, registre i atenció ciutadana, oficines generals, gestió tributària, urbanisme, Jutjat de Pau i alcaldia, Sala de Juntes i Sala d’Actes, on se celebren els plenaris municipals i que a més serveix de sala d’exposicions.

La casa adquirida té 142 metres quadrats de superfície de solar, amb 9 metres de façana, i coincideix plenament amb la profunditat de l’actual edifici consistorial, la qual cosa la fa molt adequada per a la integració prevista, que afegirà 300 metres quadrats de superfície útil en dos plantes, o prop de 500 metres quadrats si s’opta per elevar una planta segona addicional al conjunt consistorial.

Les nombroses i parcials reformes que ha tingut l’Ajuntament de Foios (la darrera en 2017 amb la integració de l’antic retén de policia amb ampliació de les oficines generals) no han estat suficients per a cobrir les actuals necessitats del municipi, "deixant Foios molt enrere en la millora, ampliació i dignificació de la seua Casa Consistorial", segons Sergi Ruiz.

Des de fa dècades, segons recorda l'alcalde, diversos són els governs que han intentat sense èxit l’adquisició d’esta casa contigua, que permet la possibilitat d’ampliació de les instal·lacions de l’edifici consistorial sense renunciar a la ubicació en la Plaça del Poble.

Ruiz ha explicat que ara s’obri un període de reflexió i anàlisi sobre l’abast de la integració dels dos edificis i de les mancances de la Casa Consistorial, "que s’haurà de plasmar en un programa de necessitats. Una vegada estiguen clares les línies fonamentals de les actuacions, el govern municipal convocarà un concurs d’idees que desenvolupe el programa de necessitats en un projecte de construcció del nou Ajuntament".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.