L’Ajuntament de Dénia crea el premi a la promoció de la diversitat en les falles

30

La Junta de Govern ha aprovat hui les bases de la primera edició del premi a la promoció de la diversitat en les falles de Dénia 2020 impulsat per la Regidoria d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament de Dénia.

El premi té com a objectius fonamentals visibilitzar i normalitzar la diversitat en l’àmbit de les falles de la ciutat, abordar la diversitat sexual, de gènere i familiar, contribuir a fer una societat més inclusiva i igualitària, lliure de discriminacions, i lluitar contra la LGTBIfòbia. Per al regidor de l’àrea, Javier Scotto, “és molt important crear este premi en l’àmbit faller, ja que pel seu arrelament en la societat deniera, les falles són un instrument vehicular imprescindible per a transmetre els valors d’igualtat i de diversitat”.

Hi poden optar al premi totes les comissions falleres de la ciutat, que tenen fins al 2 de març de 2020 per a presentar la sol·licitud i documentació complementària a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Dénia (https://oac.denia.es/va/index.aspx).

Els projectes que opten al premi han de contenir, necessàriament, en el monument faller plantat, una escena que faça al·lusió explícita a la finalitat del premi. A més, la resta d’escenes han de ser també respectuoses amb la dignitat humana i les crítiques escrites hauran d’utilitzar un llenguatge igualitari i inclusiu. D’altra banda, les activitats que aspiren a este premi, com ara actes públics fallers, xarrades, tallers, pàgines web, llibrets o invitacions, tindran entre els objectius el foment de la diversitat LGTBI+ i la seua inclusió social.

El premi a la promoció de la diversitat en les falles és únic i està dotat amb 500 euros i banderí.

Premi d’igualtat

D’altra banda, la Junta ha aprovat les bases del premi a la promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en les falles de Dénia per a l’exercici 2020, que contenen una novetat important per als participants. Enguany, amb la intenció de fomentar-ne la participació, la regidoria augmentarà la dotació del premi, que passa de 200 a 500 euros.

El premi celebra enguany la quarta edició i des que va començar a lliurar-se al 2017, ha estat guanyat pel districte Baix la Mar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.