L’Ajuntament de Castelló analitza el Reial decret que estableix l’estat d’alarma

23

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, convocà aquest diumenge al gabinet de crisi sobre coronavirus compost per membres de l’equip de govern i personal tècnic de l’Ajuntament per a estudiar el Reial decret aprovat aquest dissabte pel Consell de Ministres que estableix l’estat d’alarma davant l’emergència sanitària del Covid-19. «L’Ajuntament de Castelló està a la disposició de l’Administració de l’Estat per a donar compliment a les mesures adoptades davant una crisi sanitària d’ordre internacional que requereix de la implicació de totes les institucions i de la ciutadania», ha assenyalat l’alcaldessa.

A la reunió, presidida per Marco, han assistit els tinents d’Alcaldia, David Donate, Ignasi Garcia i Fernando Navarro, el portaveu del Govern municipal, Rafa Simó, el regidor de Seguretat, Omar Braina, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, a més d’alts funcionaris del consistori.

Després de les mesures anunciades pel Govern d’Espanya, l’Ajuntament està estudiant l’adaptació a l’àmbit municipal de les noves restriccions establides. «Estem analitzant el nou marc normatiu que estableix l’estat d’alarma per a determinar la possible adopció de mesures a nivell local», ha explicat Marco.

Cal recordar que al llarg de la setmana passada, prèviament al Reial decret, l’Ajuntament ja va adoptar un paquet de mesures dins del Pla de Contingència per a minimitzar el risc de contagi del coronavirus a la ciutat tancant al públic instal·lacions i serveis municipals, entre altres actuacions. «La ciutadania de Castelló està demostrant un gran sentit de la responsabilitat i del civisme en un moment crític complint les restriccions», ha assenyalat Marco, qui agraeix als veïns i veïnes la seua col·laboració per a vetlar per la salut pública.

L’alcaldessa ha volgut posar en valor també les mostres ciutadanes d’agraïment al personal sanitari «per la seua gran labor per a afrontar aquesta emergència» i ha destacat iniciatives, sempre dins del marc legal, com la dels pregoners, que han eixit aquesta vesprada als seus balcons per a recitar el Pregó en agraïment a l’esforç dels castellonencs. «Aquests dies tots trobem a faltar la setmana gran de Castelló, però la ciutadania ha entés que l’interés general està per damunt de tot, i és d’agrair que des del món de la festa ens regalen un cant d’il·lusió que reforça el nostre sentiment de comunitat en moments tan durs», ha conclòs Marco.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.