L'Ajuntament de Canals lamenta "l'escasa i deficient atenció" del Centre de Salut als veïns del poble

24

L'Ajuntament de Canals ha fet públic un comunicat amb el que ha posat de manifest "les queixes que estan arribant per part dels ciutadans i ciutadanes del poble per l'escasa i deficient atenció que estan rebent per part del Centre de Salut". El principal malestar radica en què ningú despenja el telèfon quan els pacients criden i, quan són atesos, no es fa de manera adequada.

L'Ajuntament ha explicat que la regidora de Sanitat, Verònica Ferri, ha traslladat en més d'una ocasió el malestar existent a la Directora del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes i a Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic. La resposta, assegura el consistori de la localitat de la Ribera Baixa, "ha sigut que elevarien les queixes a Salut Pública però, hui en dia, l'Ajuntament de Canals no ha rebut notícies al respecte".

"Som conscients que l'excepcionalitat que vivim per la COVID-19 també afecta al dia a dia del Centre de Salut, però el que és intolerable és que les nostres veïnes i veïns es troben desemparats quan necessiten atenció sanitària primària", diu l'Ajuntament. "També entenem que si es restaurara la cita prèvia, s'evitaria el col·lapse de les línies telefòniques", assenyalen.

Segons el criteri de l'Ajuntament de Canals, la màxima responsabilitat d'aquesta situació "recau en la Conselleria de Sanitat que no posa a l'abast del sistema sanitari les eines necessàries per a un millor funcionament del sistema sanitari".

"Amb aquest comunicat demanem el màxim respecte i comprensió cap als professionals del Centre de Salut que són, com també els pacients, víctimes d'aquesta situació", explica el consistori. "Mai, en cap cas, estaran justificats, ni seran tolerables, insults ni desqualificacions cap al personal mèdic", diu el comunicat.

L'Ajuntament de Canals conclou el seu comunicat assegurant que "seguirem treballant perquè l'atenció a les veïnes i veïns de Canals, per part del Centre de Salut, siga la correcta".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.