L’ajuntament d’Alcoi tramita l’ampliació de 83 terrasses en una setmana

33

Com ja és sabut, des del dilluns 11 de maig Alcoi es troba en la fase 1 de la desescalada dins de l’Estat d’Alarma aprovat per la Crisi de la COVID-19. Aquesta situació permet que els establiments hostalers puguen obrir les terrasses al 50% amb totes les mesures de seguretat pertinents. L’ajuntament es va comprometre amb els hostalers que ho sol·licitaren autoritzar-los una ampliació de l'espai i que es pogueren posar més taules, sempre analitzant cas per cas i fent valdre uns mínims de seguretat i accessibilitat.

Abans de passar a la fase 1, la regidoria d’Urbanisme es va posar en contacte amb una representació del sector i entitats empresarials per traslladar la proposta, proposta que finalment es va comunicar a la comissió extraordinària de terrasses i veladors. A més cal recordar que aquesta aplicació no suposa cap despesa per als hostalers donat que el Govern Municipal ja va anunciar el 24 de març la supressió de la taxa de terrasses i veladors per aquest any.

Tècnics del departament han estudiat cada cas per ampliar en la mesura del possible i evitar molèsties als vianants. El resultat ha estat un esforç de l'equip del departament d'Enginyeria i Llicències i Obertures de l'Ajuntament d'Alcoi, que durant la setmana abans l'inici del desconfinament ha tramitat vora un centenar d'expedients de sol·licituds, amb resultat favorable de més del 90% de les sol·licituds.

En concret han passat de tindre autorització per 1974 persones en situació de normalitat a 1907 persones en les condicions de desescalda que ens trobem. Amb aquesta mesura s'ha aconseguit rebaixar sols un 7% la capacitat de negoci en terrasses al mateix temps que es compleix amb la normativa i mesures sanitàries imposades per la pandèmia que estem patint.

L'ampliació s'autoritza sempre tenint en compte uns mínims necessaris respecte de l’accessibilitat i seguretat tant dels vianants com dels clients dels establiments. Per aquest motiu, en alguns casos no s’ha pogut ampliar per no donar-se eixes condicions a la via pública.

La regidora d’Urbanisme, Lorena Zamorano, indica que: «Cal reconéixer l'esforç de l'equip d'enginyeria i llicències que han aconseguit que el primer dia d'obertura, el dilluns dia 11 de maig, els hostalers tingueren el seu plànol de terrassa i pogueren treballar en seguretat. El balanç general d'aquesta primera setmana no és gens dolent, i podem dir que a pesar d'alguns casos puntuals en els primers dies, tants hostalers com els mateixos clients estan responent amb molta responsabilitat la qual cosa agraïm també des de l'administració. Però no hem de confiar-nos i abaixar la guàrdia perquè la neteja i el manteniment de les distàncies socials és clau per avançar en la tornada a la tan desitjada normalitat. L’Ajuntament amb l'adopció d'aquestes mesures i d'altres que formen part del Pla Reactivalcoi aspira al fet que el sector, i en general la societat alcoiana puga alleujar, en la mesura del possible, la situació precària que aquesta crisi sanitària els ha provocat».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.