L’Ajuntament d’Alaquàs adjudica les 76 parcel·les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans

1
78

01.alaquas.hortsurbans

Alaquàs ha adjudicat hui els 76 horts urbans, ubicats a la parcel·la rústica L’Hortet de Ramon, que formen part de la primera fase de la xarxa d’horts urbans. Els llistats d’adjudicataris es podran consultar a partir de demà a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alaquàs.

L’alcaldessa, Elvira García Campos, ha estat present en aquest sorteig per tal de felicitar els adjudicataris i ha valorat la iniciativa com a molt positiva per l’objectiu que persegueix, que no és altre “que fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura com a funció educativa”.

Aquestos horts s’adjudiquen per un període de dos anys a través de diversos procediments. 

D’aquestos primers 76, quatre parcel·les han estat reservades per als centres educatius municipals que ho han sol·licitat i una parcel·la per a l’Associació de Minusvàlids Artesans AMIAR,  de manera que puguen incorporar l’hort urbà al programa escolar com un element imprescindible per a l’aprenentatge de diverses disciplines, explotant la seua funció educativa. Les 70 parcel·les restants han entrat en sorteig, tenint preferència les persones desempleades d’Alaquàs.

D’aquesta manera, s’han adjudicat 37 parcel·les per a aturats, 18 per al jubilats i pensionistes i 15 per al públic en general.

 Totes les parcel·les s’articularan en base a un passeig central on s’instal·laran plantes aromàtiques. Hi haurà també una zona d’esbarjo amb taules i cadires per a les famílies, una aula ecològica on s’impartiran cursos de formació i jornades de sensibilització i una zona de compostatge.

Paral·lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme cursos de formació i jornades de sensibilització.

La xarxa d’horts urbans d’Alaquàs té una extensió en esta primera fase de 7.688 metres quadrats i la seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

Una Comissió composada per tots els grups polítics, tècnics municipals i persones sensibilitzades amb el tema, han estat treballant en els últims mesos per a la seua posada en marxa.

El Ple de la Corporació Municipal va aprovar inicialment el passat mes de març, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Bloc-Els Verds i regidors no adscrits i les abstencions del PP, l’Ordenança Reguladora del Procediment d’Adjudicació i Règim d’ús dels Horts Urbans Municipals d’Alaquàs.

Per la seua banda, el PP d’Alaquàs, a més de felicitar als veïns que han aconseguit la titolaritat dels horts, ha recordat que aquesta iniciativa va nàixer d’una proposta del seu partit i de la Coalició Bloc-Els Verds.

Si bé, ha lamentat que moltes de les mesures proposades “per simplificar i dinamitzar el funcionament dels Horts Urbans’ no s’hagen afegit, així com que no s’hagués deixat participar activament als veïns en el diseny dels horts. Per aquest motiu, han explicat els populars, es varen abstenir al ple municipal.

1 Comentario

  1. no soy de alaquas pero me encantari in pequeño huerto dode pueda ir con mis hijos y esposa los fines de semana cenbtarlo y cuidarlo para asi enseñar r los a cultivar la tierra y que vean el valor que tiene el trabajo de campo y el esfuerzo y los resultado satifactoris que brinda la naturaleza.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.