La Unió Musical de Picanya ofereix un concert molt especial a l’estació de metro d’Alameda

379

L’estació d’Alameda de Metrovalencia va acollir este passat diumenge 24 de novembre el concert per a trens i banda del compositor Ferrer-Molina a càrrec de la Unió Musical de Picanya. Esta estació, segurament la més espectacular de les del metro valencià, entre les 18 i les 20 hores, fou el sorprenent escenari del concert per a trens i banda, del compositor valencià Juan Luis Ferrer-Molina.

La interpretació d’aquest atípic concert es realitzà sense interrompre la normal circulació dels trens per la pròpia estació i la resta de la xarxa. Es tractava d’una peça musical especialment composada per a esta estació de Metrovalencia, de la qual aprofita les seues qualitats acústiques i lumíniques, mitjançant la integració dels sons quotidians dels trens i l’estació a la partitura.

La Unió Musical de Picanya, protagonista

Prop de cinquanta músics de la Unió Musical de Picanya van baixar escalonadament en les andanes de l’estació per a tocar el seu instrument, desapareixer en el següent tren i reapareixer més tard en una altra andana. Una experiència innovadra i diferent per als músics picanyers que mai afrontat un repte com aquest.

Segons explica el mateix Ferrer-Molina “es tracta d’una creació que combina música inèdita, espai públic, coreografia, intèrprets professionals del més alt nivell i la tradició valenciana de les bandes”.

Tota la interpretació de la nostra banda fou enregistrada i donarà lloc a un documental de curta durada que recollirà tota l’experiència.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.