La transformació de la Cantereria d’Ontinyent en parc inundable segueix malgrat la pandèmia

24

“La crisi del COVID-19 no va a parar la transformació de la Cantereria”. Així ho manifestava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després de l’aprovació per unanimitat a l’últim ple dels criteris que regulen la concessió de 665.000 euros en ajudes als propietaris del barri de la Cantereria. L’objectiu és complementar les valoracions tècniques per a adquirir els immobles del barri afectats per la DANA de setembre que el consistori vol adquirir per reconvertir la zona en un parc inundable.

“Els riscos segueixen sent els mateixos, i no volem que el veïnat es torne a enfrontar a situacions com les viscudes. Per això hem contemplat a estes bases diverses possibilitats d’inversió de les ajudes, per atendre la diversitat de casuístiques, i oferir les millors solucions possibles per a cada cas», manifestava el regidor de Territori, Joan Sanchis. Estes ajudes municipals complementaran les valoracions tècniques amb fins a 15.120 euros. Els propietaris entenen que els diners amb què es valora la seua propietat no són suficients per adquirir un altra i tampoc atenen el valor sentimental dels habitatges.

Les condicions per acollir-se a aquestes ajudes són que els habitatges, que estiguen entre els números 151 i 197 del carrer, siguen venuts a l'Ajuntament i que les persones propietàries compren altre immoble com a habitatge principal, rehabiliten un que ja tinguen amb la mateixa finalitat, i s’ha afegit la possibilitat de que les dues empreses que desenvolupaven la seua activitat en aquesta zona puguen destinar l’ajuda a dur a terme aquesta en altra part de la ciutat. A les bases aprovades pel plenari es contempla també la possibilitat d’una bestreta del 30% de les ajudes perquè es puga fer front a les despeses notarials per l’adquisició de les noves vivendes.

En conjunt, el pla de regeneració de la Cantereria suposarà en els pròxims anys un esforç inversor que supera els 3 milions d'euros, xifra en la qual a més de la compra dels habitatges i el posterior enderrocament s’inclou l'actuació sobre els talussos de la zona i la creació d'una zona verda inundable semblant a la ja creada en la part del riu que dóna al Molí Descals, una iniciativa que va estar destacada per la ministra de Transició Ecològica Teresa Rivera com a "valenta" per part de l’alcalde.

Joan Sanchis ha recordat que arribat el moment i finalitzat aquest procés, aquells propietaris que no hagen venut els seus habitatges tan sols tindrien l'opció d'obtindre la quantitat que per elles determinara el consegüent procés d'expropiació, que podria ser inferior a la valoració que han realitzat els tècnics i que, atès que no seria una venda a l'Ajuntament, no permetria acollir-se a l'ajuda-complement de fins 15.000 euros que el consistori ofereix ara.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.