La Secció de Platges de la Diputació de València prepara dos “canyers” per arreplegar les canyes de les tempestes

30

La Secció de Platges de la Diputació de València ha adaptat dues ferramentes, anomenades “canyers”, que s’enganxen al tractor i arrosseguen fàcilment i ràpidament les canyes, acumulant-les fins un punt concret on les brigades sols han de dipositar-les en un remolc.

El servei de neteja de platges que oferix l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València als municipis costaners inclou, a més del condicionament higiènic de l’arena i de la retirada dels residus "domèstics" que dixen o obliden els usuaris, la retirada de la brutícia, fonamentalment canyes, arrossegades per l’aigua al llarg dels rius i barrancs com a conseqüència de les pluges torrencials, localment molt fortes com la gota freda o la DANA, tan característiques a casa nostra.

Estes restes de canyes són finalment dipositades en l’arena de les platges alterant-les i ocasionant, quan l’acumulació és important, un gran problema als municipis.

Les màquines netejadores no estan preparades per a la seua retirada, de forma que és un treball que cal fer manualment amb brigades municipals que amb rasclets van amuntegant-les perquè un tractor les porte fins al punt de dipòsit fixat pel municipi. Esta feina representa una despesa econòmica i de temps elevada, a més de ser molt poc eficient i complicar-se a mesura que passen els dies, ja que les canyes cada vegada estan més soterrades i costa més traure-les.

Com explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “considerant que es tracta d’un problema recurrent que continuarà repetint-se en el temps, i amb la finalitat de millorar el servei, el “canyers” adaptats pels mecànics de la Secció de Platges facilitaran la tasca de neteja de les canyes arrossegades per les pluges”.

Estes ferramentes o “canyers” se sumen a la maquinària que disposa la Secció, és a dir, 17 tractors, 16 màquines netejadores i 3 camions de transport de residus.

En este sentit, cal assenyalar que l’últim temporal, tot i que no ha provocat una acumulació considerable de canyes de manera general en les nostres platges, sí que n’ha dixat un bon grapat a Tavernes de la Valldigna, tant en la Goleta com en la platja urbana i en els Marenys, on per primera vegada s’ha fet ús d’un canyer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.