La Residència de Majors de Rafelbunyol supera la seua crisi econòmica i es posa al dia amb les nòmines

455

La Residència de Majors de Rafelbunyol (REMARASA) ha donat per superada la difícil situació econòmica que portava arrossegant des del 2012 i ha aconseguit posar-se al dia en els seus pagaments.

residenciaEn el mes d’agost, REMARASA comunicava el seu primer símptoma de ferma recuperació econòmica, doncs aconseguia rebaixar el seu deute un 44% en un any, passant dels 303.094 euros a 170.653 euros. Un important avanç que ha permès que a dia d’hui la Residència s’haja posat al dia en el pagament de les nòmines del personal de la Residència.

Durant anys, la situació financera de la residència ha suposat retards en el pagament de les nòmines de la plantilla laboral. Quan va començar el nou Consell d’Administració el passat 29 de juliol de 2015 es devien quatre nòmines i una paga extraordinària. Un any i dos mesos després, els deutes en concepte de salaris dels treballadors i treballadores han desaparegut.

Un fet, expliquen des del Govern municipal, que simbolitza el treball desenvolupat pel Consell d’Administració, però sobretot “la lluita incansable d’un equip de treball que malgrat els impagaments, mai va deixar d’acudir al seu lloc de treball”.

Entre les mesures que han permès rebaixar el deute i poder pagar les nòmines destaquen la redefinició de l’objecte social de REMARASA per a descriure les places com concertades i poder aplicar el 4% d’IVA en l’emissió de les seues factures en lloc del 10%. A més, s’ha incrementat l’ocupació residencial gràcies a que la residència és una de les més atractives dels voltants pel seu entorn i la professionalitat i atenció del personal.

Així mateix, formalitzà un acord amb l’Institut Valencià de Finances que ha permés anticipar els crèdits pendents de cobrament de les administracions públiques, en cas que aquestes no responguen en els seus compliments, durant l’exercici 2016, acord que va consolidar la seguretat en els cobraments.

L’execució d’un pla de pagament a proveïdors i creditors, que portaven factures pendents de pagament des de l’any 2012 i, per una altra, el compliment i pagament de totes les factures generades en l’exercici 2016 ha permés a REMARASA organitzar la seua tresoreria a fi d’assumir les seues obligacions dins del termini i en la forma escaient, alhora que rebaixava el deute a través d’aquest pla.

Ara REMARASA centrarà els seus esforços a liquidar el deute a proveïdors, mantenir l’estabilitat en els seus pagaments i afermar la subscripció d’una relació més consolidada amb l’Ajuntament de Rafelbunyol.

El futur de REMARASA ja no és incert, i tant l’òrgan d’administració com els treballadors veuen com nostra Residència i el nostre centre de rehabilitació continuen sent referent comarcal en serveis socials i sanitaris, no solament per l’entorn i la qualitat del servei que ofereixen, sinó ara també pel model de gestió econòmica que porten defensant més d’un any”, conclouen les mateixes fonts.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.