La Policia Local sorprén a La Pobla de Farnals dos pescadors furtius que havien capturat caragols de mar protegits

562

La Policia Local, gràcies a la col·laboració ciutadana, ha sorprés a dos pescadors furtius amb més de 375 unitats d'una varietat de caragols de mar especialment protegida. Els fets es van produir el passat dia 13 de juny quan un ciutadà va alertar a la policia de dues persones que es trobaven capturant de forma il·legal aquest tipus de mol·lusc al llarg de l'espigó de la platja Nord. Immediatament, la unitat de Policia Local de platja es va desplaçar al lloc interceptant als presumptes pescadors furtius i confiscant de forma cautelar els caragols.

Finalment, una vegada es va verificar que es tractava d'una espècie protegida, es va requerir la col·laboració dels Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA), que es van encarregar d'incoar el corresponent procediment sancionador. Seguidament, els caragols capturats, en trobar-se amb vida en el moment de la intervenció, van ser restituïts novament al seu medi natural.

Des de la Policia Local de la Pobla de Farnals es recorda que la col·laboració ciutadana és imprescindible per prevenir i evitar aquest tipus d'infraccions. Igualment, ha informat que es troba totalment prohibit l'exercici de la pesca recreativa a la costa a menys de 100 metres dels llocs freqüentats per banyistes, tenint la consideració d'infracció greu, sent sancionats els responsables amb multes que oscil·len entre els 751 euros fins als 1.500 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.