La Policia Local d’Alaquàs comptabilitza 140 actuacions amb animals durant 2018

524

Un total de 140 actuacions han sigut registrades per la Unitat Administrativa (UPAV), departament pertanyent a la policia local d’Alaquàs. És el balanç que el cos de policia municipal fa després d’un exercici, el de 2018 al que s’han registrat des d’intervencions amb espècies protegides o animals abandonats, fins a la tramitació de denúncies penals per maltractament animal.

No és comú trobar en espais urbans la varietat d’au Alcaraván (espècie protegida), però van ser uns veïns d’Alaquàs els que donaren la veu d’alerta davant l’existència d’un exemplar que havia caigut des d’una teulada i no podia volar.  L’animal de gran dimensió, color marró i bec llarg va ser atés i alimentat a les dependències de la Policia Local abans de ser arreplegat pels operaris del centre de recuperació d’aus de El Saler.

En la mateixa línia, fa uns mesos, la policia local d’Alaquàs rescatava un equí que presentava clars símptomes d’haver sigut maltractat. Els agents trobaren l’animal, concretament un poni, al polígon del Bovalar. La intervenció va ser possible gràcies a la participació ciutadana; uns veïns facilitaren la ubicació després d’haver sigut testimonis del seu lamentable estat. El propietari de l’animal va ser denunciat penalment davant la Fiscalia per un presumpte delicte de maltractament.

També destacaren una última actuació relativa a la trobada d’un xicotet gos de curta edat que passejava desorientat i sense identificació pels carrers del municipi. La imatge del gos va circular per les xarxes socials de les que disposa el Consistori, fet amb el que es va aconseguir que actualment el gos puga gaudir d’una nova família d’acollida.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.