La Pobla destina 76.050 euros a ajudar a les persones més necessitades durant el 2016

1453

Els Serveis Socials de la Pobla de Farnals ha atés en l’any 2016 un total de 3.949 veïns i veïnes, una xifra molt important atenent al cens d’habitants de la localitat, de 7.648 persones empadronades en este exercici. En total, l’Ajuntament ha destinat 76.050 euros en ajudes socials, la major part de les quals han servit per a cobrir les necessitats bàsiques i despeses d'habitatge a través de les Ajudes d’Emergència Social (43.924,24 euros distribuïts entre 181 beneficiaris).

També s’han cobert les despeses de llum i aigua, mitjançant el Pla de Pobresa Energètica, per valor de 7.516,68 euros mitjançant la dotació de 95 subvencions. Així mateix, amb el Programa Nutricional s’han destinat 3.600 euros a cobrir les necessitats bàsiques a una vintena de xiquets i xiquetes en període estival.

També recull Ajudes de Lloguers, per a situacions d'Emergència de la Conselleria de Benestar Social, en el qual se subvencionava el 50% del cost de lloguer de l'habitatge familiar sobre la base d’uns criteris predeterminats, on l’Ajuntament va avançar els diners a les 8 famílies beneficiàries, amb un total de 10.710 euros .

A més de les esmentades despeses, també s’ha gestionat el Programa Nutricional per a persones majors. L’Ajuntament ha assumit el 50% del menjar diari de dilluns a divendres de tot l’exercici dels beneficiaris, amb el desemborsament de 9.700 euros. També s’ha lliurat una ajuda d’aliments per a Cáritas per valor de 600 euros.

D’altra banda, l'obra social “La Caixa” va donar a la regidoria de Benestar Social en 2016 2.400 euros, que es varen distribuir entre 14 menors per a cobrir les necessitats infantils a través de les famílies amb les quals intervé freqüentment el departament de Serveis Socials. Una altra part d'aquesta ajuda s'ha utilitzat perquè 25 famílies necessitades pogueren celebrar les festes de Nadal amb il·lusió.

La regidora de l’àrea, Maria Carmen Benlloch, ha manifestat que l’equip de Govern “està des del primer moment bolcat en donar la millor atenció possible a les persones que més ho necessiten, amb el desenvolupament de polítiques socials que ajuden a disminuir les desigualtats de la nostra societat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.