La Pobla de Farnals clausura l'escola d'estiu on han participat 150 xiquets

778

L’Escola d’Estiu de la Pobla de Farnals va celebrar el passat dilluns la festa de cloenda amb la realització d’una funció dirigida i representada pels prop de 150 xiquets i xiquetes que enguany han format part de la iniciativa. Les actuacions prengueren com a fil conductor els drets de la infantesa, sobre els quals la coordinació de l’escola ha embastat la programació de les activitats al llarg de tot el mes.

Un aprenentatge de valors basat en la convenció de la ONU de 1989 per a protegir als més menuts, simplificada i adaptada al seu llenguatge amb aproximacions al dret a l’abraçada, el dret a les ales, el dret a la cabana i el dret a la pau, entre molts altres.

Les dinàmiques de treball engegades a l’Escola d’Estiu han servit, a més, per a començar a implementar la participació infantil, davant la pròxima posada en funcionament del Consell de la Infantesa de la Pobla de Farnals, a partir de l’inici del curs vinent. La regidoria de Joventut i Participació pretén amb aquesta iniciativa crear un òrgan consultiu on els xiquets i xiquetes puguen manifestar la seua opinió sobre les diferents àrees municipals que els pertoquen, com ara l’ús dels espais públics, l’educació o la sanitat.

Les activitats adreçades a l’alumnat de l’Escola d’Estiu s’han completat amb la programació de tallers habituals per a fomentar un oci saludable, enriquidor i compartit entre totes les persones participants: treballs manuals, jocs tradicionals, cuina i la pràctica d’esports alternatius. També ha tingut lloc un taller de doblatge impartit per Francesc Figuerola, doblador del geni Tortuga a Bola del Drac, així com un taller mediambiental gestionat per Imedes dins la campanya de Diputació de València.

L’Escola d’Estiu ha estat conduïda per un equip d’educadors qualificats, que han comptat amb el suport dels monitors del programa la Dipu et Beca (Sergio, Laia i Irene) i amb el recolzament dels joves en pràctiques del Programa Intermunicipal de Formació (Marta, Pilar, Jesús i José Maria).

Finalitzada l’Escola d’Estiu, la regidora d’Educació, Ana Borja, s’ha reunit amb la coordinació del projecte per a valorar el seu desenvolupament. De les qüestions plantejades, l’edil ha matisat que cal continuar treballant “per a millorar el servei de l’autobús de cara a pròximes edicions i garantir l’accés dels menors de la platja”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.