La Pobla de Farnals aprova un pressupost de 6,4 milions per al 2019

380

El plenari de la Corporació de la Pobla de Farnals va aprovar anit, amb els vots a favor dels membres de l’equip de Govern i de Ciudadanos i l’abstenció dels edils del grup mixte i del Partit Popular, el pressupost municipal que regirà les línies d’actuació per a l’exercici 2019.

Amb un muntant econòmic de 6.400.000 euros, el document, segons les paraules de l’alcalde, Enric Palanca, seguix la tendència de tota la legislatura, “perquè continuem assumint la responsabilitat de fer front a les nombroses sentències judicials heretades dels governs anteriors i ho fem sense haver incrementat en cap moment la pressió fiscal cap a la ciutadania”.

La major quantitat de les despeses s’adrecen, novament, al capítol de personal i a les àrees d’Educació i Benestar Social. “Prioritzem els eixos fonamentals d’un govern progressista, amb prestacions i serveis de tipus social perquè els diferents sectors poblacionals puguen gaudir dels seus drets amb garanties”, explica Palanca.

Respecte al capítol d’inversions, s’han reservat 250.000 euros procedents dels fons propis, que es destinaran a millorar els recursos turístics, les infraestructures municipals, les instal·lacions culturals i esportives i la pavimentació i l’enllumenat dels carres de la localitat. Maria Carmen Benlloch, regidora d’Economia, assenyala que a aquesta quantitat caldrà afegir les subvencions que arriben de la Generalitat i la Diputació, “que durant tota la legislatura han apostat per l’autonomia dels municipis alhora de triar en què invertir els ajudes”.

En este sentit, el pressupost aprovat li dona un major pes a la decisió de la ciutadania alhora de materialitzar les inversions. “La població és cada vegada més responsable i conscient amb les prioritats que tenim per a evolucionar com a poble, per la qual cosa hem ampliat la partida dels pressupostos participatius fins als 60.000 euros”, exposa Ana Borja, regidora de Transparència i Participació Ciutadana.

Una altre augment important és el relatiu als contractes de manteniment elèctric i del  transport urbà de viatgers. L’edil de l’àrea, Soni Rivilla, manifesta que aquestes qüestions “són prioritàries per a l’equip de govern i estem ultimant els plecs de condicions per a licitar els serveis”. Al respecte, també destaca que per tercer any consecutiu s’escometrà la renovació d’un altra part de la xarxa d’enllumenat públic mitjançant el préstec signat a través de l’IVACE.

Les negociacions entre els membres de l’equip de govern alhora de fragmentar el pressupost per àrees s’han realitzat amb sintonia i coherència. “Al plenari vaig agrair la bona predisposició de tots els regidors amb delegació. Crec que hem assolit una major maduresa política alhora de prendre decisions fonamentals per al futur de la Pobla de Farnals”, explica l’alcalde.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.