La Pobla assegura que la cloració a les sèquies per a lluitar contra l’E-Coli no afecta a la fauna marina ni a les persones

943

Davant la polèmica suscitada al voltant de la instal·lació de dispensadors de cloro als trams finals de les séquies que desemboquen a la mar, junt a la platja Nord en terme del Puig i en la gola que aboca al costat de la platja Pobla Marina, l’Ajuntament de la Pobla de Farnals ha matissat que es tracta d’una actuació dirigida per la conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica amb l’objectiu de resoldre temporalment el problema de les bateries fecals que han ocasionat el tancament de platges durant l’estiu.

Luisa Aragó, regidora de Medi Ambient de la localitat, ha expressat que la cloració de les séquies “està supervisada pels tècnics de la Generalitat i no afecta a la fauna marina ni a la salut de les persones usuàries de les platges”. Tanmateix, ha exposat que el vídeo viral al voltant d’aquesta qüestió “ha creat una alarma social innecessària” i que les imatges publicades dels peixos morts “no es corresponen a les platges del nostre entorn”.

Des que es va detectar l’augment en els nivells del bacteri E-Coli a les aigües del litoral de la Pobla de Farnals i les localitats del voltant, fet que va obligar a tancar la platja Nord entre els dies 10 i 12 de juliol, s’han produït nombroses reunions entre els tècnics dels municipis costaners de l’Horta Nord i personal especialitzat de la Direcció General d’Aigua.

“L’actuació sobre els trams finals de les séquies és una mesura momentània duta a terme directament per la Generalitat, qui té la competència sobre aquesta qüestió. Ens han assegurat que a llarg termini seguiran treballant per a solucionar el problema amb la revisió dels col·lectors i de les estacions depuradores per a evitar que les aigües que arriben a la mar estiguen contaminades”, ha remarcat Aragó.

L’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha assenyalat que el fet que el canal desemboque a la Pobla de Farnals no implica que els residus s’hagen originat necessàriament en el municipi, ja que el conducte travessa diferents localitats. “Confiem que la solució temporal proposada per la conselleria siga garantia de la qualitat de les nostres platges i estem ben segurs que la bandera blava de la platja Nord és ben merescuda”, ha afegit Palanca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.