La Plataforma Gent de l’Horta organitza a Aldaia una degustació de tomates ecològiques

0
78

El proper divendres, 13 de juliol, des de les 20 a les 22 hores, la Plataforma Gent de l’Horta, té previst la realització d’un acte públic consistent en una degustación de tomates ecològiques que tindrà lloc al cinturó verd d’Aldaia, tot just entre la rotonda que enfronta amb la Fillola (carretera Aldaia-Xirivella) i el TAMA.
Es tracta de paladejar una gran diversitat de varietats de tomates, des de les típicament valencianes de mutxamel, de pera o de penjar fins a d’altres orígens tipus xerri, raf, marmande, francés o canari. Tot açò acompanyat amb oli valencià de Xelva i d’altres de collita pròpia, vi d’Utiel i pa integral, tot de producció ecològica. També es farà un tast per tal de determinar quin és la classe de tomata més valorada en aquesta temporada.

També hi haurà la possibilitat de conèixer les característiques més importants dels diferents tipus de tomates exposades, mitjançant informació gràfica i fotogràfica i s’intercanviaran idees per a poder aconseguir millorar la producció d’una de les solanàcies més apreciades de la producció hortícola.

Aquesta activitat de Gent de l’Horta parteix del a producció de tomates de proximitat, en concret, de les localitats d’Aldaia i d’Alaquàs i de l’aportació dels camps col•laboradors amb el seu projecte de recuperació ecològica de l’horta. Així mateix, l’acte compta amb el suport d’Ecomediterrània, de la Fundació Horta Sud i de Caixa Popular.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.