La periodista Noemí López Trujillo presenta a La Nau el seu llibre ‘El vientre vacío’

29

Dilluns que ve, 13 de gener, a les 18.30 hores, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Aula Magna) acollirà la presentació del llibre El vientre vacío (Capitán Swing), escrit per la periodista i escriptora Noemí López Trujillo. Presentarà l’acte, que s’emmarca en els debats de l’Institut Alfons el Magnànim, el periodista Eugenio Viñas. L’entrada és lliure i la capacitat de la sala limitada.

L’últim llibre de López Trujillo, titulat El vientre vacío, parla sobre el retard en l’edat de la maternitat en la generació que va nàixer entre el 1985 i el 1995. L’autora retrata el panorama social actual, un panorama en què no hi ha la capacitat de predir la vida, ja que la precarietat laboral ha dinamitat la possibilitat de visualitzar el futur. Segons la periodista, les dinàmiques s’han configurat perquè tot dure poc. La incertesa que ha generat la crisi ha fet trontollar no solament les expectatives com a éssers humans, sinó també les nostres certeses més primitives, com la maternitat.

En aquest relat col·lectiu, López Trujillo parla sobre una societat en la qual els cossos de les dones d’entre 25 i 35 anys estan travessats per la precarietat. La periodista reflexiona sobre la por de tenir fills i sobre la por a no tenir-los mai, una situació produïda per un panorama socioeconòmic –i també polític– farcit d’incertesa i precarietat.

Noemí López Trujillo és llicenciada en Periodisme per la Universitat Carlos III de Madrid i ha passat per les redaccions d’ABC, 20minutos i el digital El Español, a més d’haver col·laborat de manera habitual en eldiario.es, La Marea i El País. A més, López Trujillo també ha publicat en altres mitjans escrits com El Confidencial, la revista cultural Jot Down i El País Semanal i ha dirigit la seua pròpia secció en els programes radiofònics Un alto en el camino (Onda Cero, 2018) i La ventana (Cadena Ser, 2019).

El 2017 va obtenir el premi Periodisme Jove sobre Violència de Gènere que atorga l’Institut d’Espanya (Injuve) pels seus reportatges sobre violència masclista en El Español. Actualment escriu reportatges de temàtica social, sempre des d’una perspectiva de gènere, en Newtral, la productora i agència creada per la periodista Ana Pastor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.